DOMICIANO SANDOVAL, AV Clot - Camp de l’Arpa “Tu vas caminant pel carrer i al teu costat van dues o tres persones i els hi escoltes comentar que els agrada el barri, que és molt maco, que ha canviat molt i que els encanta viure aquí. Això m’omple perquè penses, en alguna mesura jo he pogut contribuir.” Per això li han donat el premi Sant Martí d’aquest any, tot i que ell considera que l’haurien pogut rebre altres persones que també treballen pels seus barris. En qualsevol cas, espera que serveixi per conscienciar la ciutadania sobre la importància d’implicar-se en els moviments socials. “Sí que significa a nivell que la gent s’impliqui més en els moviments i les lluites socials. Vivim en una època molt difícil.” Ell, per exemple, és un dels impulsors de la Marea Pensionista. A escala local, com a membre de l’Associació de Veïns del Clot - Camp de l’Arpa considera que el barri encara uns anys vitals amb projectes de molta importància. “El tema de Glòries, que és molt important. Van molts habitatges socials, molts equipaments, quedarà una plaça maquíssima quan estigui acabada i això redundarà en benefici de tothom. Però tenim un altre problema que encara no està encarrilat i hem de veure com s’encarrila, que és el tema de la Meridiana.” Recorda que és important que el procés sigui participat i també que la via ha deixar de ser, d’una vegada per totes, una barrera entre barris.

El Premi Sant Martí d’aquest any ha estat per a Domiciano Sandoval, de l’Associació de Veïns del Clot – Camp de l’Arpa. Veu reconeguda així la seva tasca per millorar el barri des de fa més de 30 anys. Explica que va entrar a formar part de l’entitat poc després d’arribar a Barcelona procedent de Lleó i que hi ha estat implicat des d’aleshores.

Agraeix el reconeixement però considera que l’haurien pogut donar a moltes altres persones i adverteix que el futur imminent és ple de reptes per al Clot i el Camp de l’Arpa, sobretot lligats als canvis que hi haurà a la plaça de les Glòries i a l’avinguda Meridiana. La seva implicació social, però, va més enllà del barri i és una de les figures més representatives de la Marea Pensionista a Barcelona.