Malauradament, és un clàssic dels últims dies de Festa Major de Gràcia: el repàs dels desperfectes. Les figures decapitades són gairebé incomptables; aquí hi havia una paret de caixes que un matí els veïns de Progrés es van trobar a terra; les marques negres d'aquesta figura les ha fet algú amb un retolador... Tampoc no se n'ha salvat un dels emblemes d'aquesta festa: la figura del pescador de Fraternitat de Baix. MARTA SOTERAS, veïna de Fraternitat de Baix "Ahir ens en vam anar a dormir que estava tot correcte i aquest matí només baixar ja hem vist que algú ha intentat entrar, suposem que ha intentat pujar i al veure que se li trencava, deu haver frenat. És una llàstima, és la feina de molta gent durant tot un any i encara sembla que haguem de donar gràcies perquè aguantin quatre dies." Els carrer de Gràcia són estrets i els guarniments pateixen amb el trànsit de gent. Tot i això, la majoria de desperfectes es produeixen a altes hores de la matinada. ALBERT CAPEL, veí de Fraternitat de Dalt "Fins les 2h, 2:30h la cosa està controlada. Després ja se sent. Jo que visc aquí ja escolto cops i saps que ho estan fent amb el guarnit." Molts veïns coincideixen en dir que no tots els carrers reben per igual, sinó que Tordera, Progrés, Fraternitat i Llibertat són els que acumulen més desperfectes. CARLA CARBONELL, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia "És veritat que el sentit natural del desallotjament també és de dalt cap a baix. I per tant, és veritat que és l'últim espai, els últims carrers, que s'acaben buidant." Des de la fundació insisteixen que si algú vol emportar-se un record dels guarniments, només cal que ho demani en acabar la Festa Major als responsables del carrer. Per evitar desperfectes i robatoris, al carrer de Llibertat han optat per una nova estratègia. A la nit, els veïns guarden les figures que no estan fixades a terra. FERRAN PONS, veí "El que hem fet és que algunes figures del guarnit, quan arriba l'hora de tancar el local, els agafem, els guardem i al matí següent els tornem a posar al mateix lloc." Tot i això, algú no s'ha pogut estar de deixar la seva empremta a una de les entrades.

El pescador de la Fraternitat de Baix, guanyador aquest any del Concurs de Carrers Guarnits, s’ha llevat amb destrosses als peus. Els veïns del carrer creuen que aquesta matinada algú ha intentat pujar a la figura del pescador. “És una llàstima, és la feina de molta gent durant tot un any i encara sembla que hàgim de donar gràcies perquè aguantin quatre dies” es lamenta Marta Soteras, veïna de la Fraternitat de Dalt.

És la destrossa més destacable d’un seguit de desperfectes que es compten a desenes als carrers guarnits. Moltes figures han quedat decapitades, n’hi ha de pintades amb retolador i, fins i tot, al carrer de Progrés un matí es van trobar a terra tota una paret feta de caixes de fusta. Els veïns coincideixen a dir que no tots els carrers reben per igual, sinó que Tordera, Progrés, Fraternitat i Llibertat són els que acumulen més destrosses. Això és perquè a altes hores de la matinada, molts visitants tendeixen a baixar cap al sud de la Vila.

Carla Carbonell, presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia, insisteix que si algú vol emportar-se un record dels guarniments, “només cal que ho demani en acabar la Festa Major als responsables del carrer”. Per evitar desperfectes i robatoris, al carrer de Llibertat han optat per guardar al local les figures que no estan fixades a terra. Tot i això, no s’han estalviat que algú hi deixés empremta en una de les entrades amb un grafit.