Pensar que tota la gent gran és tossuda, que no són independents o que tots són iguals són estereotips que la campanya de sensibilització de Sóc gran, i què? vol revocar. 25 persones de més de 65 anys es reuneixen cada dijous a la Societat Cultural i Esportiva la Lira, a Sant Andreu, per tractar aquests temes a través del teatre. L’associació La Xixa Teatre és l’encarregada de dinamitzar i conduir les sessions. A través de la metodologia del teatre fòrum reflexionen sobre allò que els passa i representen escenes de prejudicis vers la gent gran que volen treballar.

Un cop tinguin definits els estereotips, crearan una peça teatral que servirà per promoure el debat entre la ciutadania. Segons la coordinadora del projecte i membre de La Xixa Teatre, Laia Duran, treballaran els personatges de l’obra teatral des de la motivació de les persones i podrien tenir-la enllestida al març. Les peces de teatre fòrum es representaran a diferents espais com casals, escoles o centres cívics. Aquestes representacions volen contribuir a reflexionar sobre aquesta temàtica entre la comunitat.

La campanya de sensibilització està dirigida a la gent gran i també els joves. Segons la regidora de Sant Andreu, Carmen Andrés, es vol posar en relleu els coneixements i experiència de la gent gran, a la vegada que trencar les idees prefixades que poden tenir els joves sobre la gent gran. La iniciativa també inclou crear diferents continguts audiovisuals, una guia de recomanacions per combatre estereotips i material gràfic de sensibilització. També es crearà un web per al projecte i es publicarà la progressió de la campanya a través de les xarxes socials com Facebook i Twitter.

La iniciativa, que també es desenvolupa a Ciutat Vella i Sants-Montjuïc, està impulsada per la regidoria d’Infància, Joventut i Gent Gran de l’Ajuntament de Barcelona i té el suport del Consell Assessor de la Gent Gran de Barcelona.