Aquest solar està afectat pel Pla especial de reforma interior. En un futur proper es construiran pisos i equipaments. La sorpresa dels veïns ha arribat quan s’han assabentat que també es farà un hotel. Un fet que no estava previst al projecte que van veure els veïns l’any 2007. JORDI CLAUSELL, AV Hostafrancs “Enteníem que les qualificacions que ja estaven fetes en el seu moment del PERI d'Hostafrancs es continuaven i ara ens hem trobat la sorpresa que ens diuen que hi ha un canvi de qualificació, un canvi d'ús en aquesta pastilla, en aquest solar. Entenem que hauríem d'haver-ho sabut pel propi Ajuntament, pel propi districte.” Veïns i la CUP consideren que la construcció d'un hotel de més de 5.000 metres quadrats de planta baixa i vuit plantes augmentarà la pressió turística a Hostafrancs. LLUÏSA PAHISA, consellera portaveu de la CUP a Sants-Montjuïc “Si per exemple haguessin esperat per presentar la llicència, que suposem que l'han presentat abans del PEUAT per poder-la entrar, no s'hagués pogut construir cap més hotel. Això és una zona que ja no pot créixer més.” Des del districte asseguren que la llicència es va demanar just abans de l'entrada en vigor del Pla especial urbanístic d'allotjaments turístics. Afegeixen que un cop es pugui fer l’obertura del carrer de la Diputació en aquests terrenys, treballaran per pacificar al màxim aquesta zona.

Fa anys que els veïns d’Hostafrancs esperen la construcció de diversos equipaments i espai residencial, planificats pel pla especial de reforma interior que afecta la zona. La sorpresa ha arribat ara, quan han descobert que en aquest espai també es construirà un hotel de més de 5.000 metres quadrats, un fet que no estava previst en el projecte que van veure els veïns l’any 2007.

Hostafrancs està afectat per un pla de reforma especial d’interior. Quan el 2007 es va presentar el projecte, aquests terrenys havien de servir per fer una obertura del carrer de la Diputació i construir habitatges i un equipament públic. La sorpresa del veïnat ha arribat quan s’han assabentat que també s’hi farà un hotel. L’Associació de Veïns d’Hostafrancs es queixa que ni l’Ajuntament ni el districte no els han informat dels canvis, i que en aquest espai s’hi havia de construir un bloc de pisos.

Tot i que els treballs de construcció no començaran fins que es faci el desallotjament i l’enderroc de l’edifici situat al número 22 de la Creu Coberta, l’equipament hoteler que està previst tindrà 5.065 metres quadrats distribuïts en vuit pisos. Tant la CUP com l’associació de veïns denuncien que aquest nou hotel augmentarà la pressió turística que viu la zona.

Segons l’Ajuntament, els responsables de la construcció van demanar la llicència abans de l’entrada en vigor del Pla especial urbanístic d’allotjaments turístics (PEUAT), per tant no els afecta la moratòria actual. Precisament aquesta normativa qualifica Hostafrancs com a zona específica 2, a causa de la proximitat del barri a altres llocs de la ciutat amb una gran saturació d’allotjaments turístics. Això significa que aquest espai del districte ha de mantenir el nombre de places hoteleres i només s’hi pot construir un equipament d’aquestes característiques quan se’n doni de baixa un altre.

Des del districte asseguren que l’obertura del carrer de la Diputació també sofrirà alguns canvis. De moment s’ha descartat que aquesta via serveixi per descongestionar la plaça d’Espanya, tal com havien plantejat governs anteriors. El govern assegura que treballarà amb Mobilitat per aconseguir pacificar al màxim del trànsit rodat que hi ha en aquesta zona d’Hostafrancs.