'Una Leyenda hecha guitarra' presenta les memòries del músic Eulogio Dávalos, nascut a Xile fa 72 anys. Criat en una família d’artistes, als 10 anys ja va fer els primer concerts. EULOGIO DÁVALOS, músic “La meva mare em va incentivar en el camp de la guitarra clàssica, de la guitarra de concert i això em va motivar també a portar un treball social molt important a Xile, que va culminar en temps del govern de la Unitat Popular de Salvador Allende.” Un dels capítols del llibre està dedicat al tren popular de la cultura impulsat per govern de Salvador Allende. Una experiència artística viscuda el 1971 per apropar la música als més humils. EULOGIO DÁVALOS, músic “Nosaltres anàvem a fer Vivaldi, Falla, Bach, però anàvem a les reduccions indigenes, ¿com ens rebrien a un duet de guitarra clàssica? Teníem els nostres dubtes i en canvi el respecte amb el qual aquella gent ens escoltava va ser meravellòs.” Va triomfar als principals escenaris del món formant un duet amb Miguel Ángel Cherubito amb qui va fer més de 800 concerts en 20 anys. Però a més de la carrera musical, ha destacat per la seva lluita pels drets humans que l’ha fet mereixedor de diversos premis. EULOGIO DÁVALOS, músic “Crec que és un deure moral, artístic, humà i polític, com no, agermanar els pobles, el somni de Lluís Companys i el somni de Salvador Allende per a mi van units.” Dávalos està molt vinculat al casal de barri de la Vall d’Hebron, seu del Centre Salvador Allende a Barcelona que presideix fa anys i que homenatja cada 11 de setembre la figura de l’expresident xilè.

El guitarrista xilè Eulogio Dávalos, de 72 anys, va fugir de la dictadura del seu país el 1975. Des de llavors està establert a Barcelona, concretament a la Vall d’Hebron. Tots aquests anys ha compaginat la seva faceta musical, com a guitarrista clàssic, amb diferents iniciatives socials i culturals.

Dávalos és un músic molt reconegut, sobretot al seu país. Va col·laborar amb Víctor Jara i Violeta Parra, entre d’altres. Va triomfar als principals escenaris del món formant un duet amb Miguel Ángel Cherubito, amb qui va fer més de 800 concerts en 20 anys.

Dávalos presideix el Centre Salvador Allende de Barcelona i organitza el Certamen Internacional de Guitarra Miquel Llobet.

Aquests i altres aspectes de la seva vida queden recollits en ‘Una leyenda hecha guitarra’, un llibre amb pròleg del seu amic Joan Manuel Serrat.