Avui dia només es conserva en fotografies, però en aquest indret, al costat del castell de Torre Baró, hi havia hagut una creu visible des de les Roquetes, Verdun i la Trinitat Nova. Va ser idea del mossèn Carles Cardoner de la parròquia de Sant Sebastià de Verdun. Cardoner va voler emular un dels cims del Montseny, el Matagalls. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris “Es van posar d’acord amb l’arquitecte constructor de la església de Sant Sebastià, Josep Martorell qui els va cedir unes bigues de ciment. Els mateixos veïns van pujar amb un camió les peces a la muntanya i les van aixecar, muntar i plantar en forma de creu al vessant occidental del turó de les Roquetes” El 20 de maig de 1962 per celebrar la instal·lació de la creu, es va organitzar un gran aplec al que van acudir molts fidels de les parròquies properes. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris “Aquell dia van pujar també alguns malalts i impedits amb molt d’interès esperant gaudir d’algun miracle que pogués alleujar els seus mals.” I fins i tot es va escriure un himne a la muntanya que es cantava durant les trobades. JOSEP MARIA BABÍ, Arxiu Històric de Roquetes - Nou Barris "Conocemos una montaña De Verdum y la Trinidad Que está siempre llena de flores Bajo el cielo, de cara al mar Subiremos, sí, sí Cada mes sin faltar Todos juntos para cantar." Prop de la creu també es va instal·lar una marededéu en un parell de bigues de ciment. Als anys 70, es va projectar un gran dipòsit d’aigua a l’espai on hi havia la creu. I aquest element simbòlic del paisatge de la serra va desaparèixer.

L’any 1961 Carles Cardoner, rector de la parròquia de Sant Sebastià, va pensar que es podia situar una gran creu al turó de les Roquetes, a peu del castell. Cardoner coneixia bé el Montseny i va voler emular un dels cims d’aquesta serra, el Matagalls, que està coronat per una gran creu metàl·lica.

Els anys seixanta van començar amb una gran activitat a les parròquies dels barris de les Roquetes, la Trinitat Nova i Verdun, on els rectors tenien una forta implicació social. Precisament a Verdun, el 1961 es va celebrar l’any de les missions durant el qual es van aixecar envelats a la muntanya per fer prèdiques. En aquest context el vicari de la parròquia de Sant Sebastià, mossèn Carles Cardoner, va idear la instal·lació d’una creu al turó de les Roquetes, a tocar del castell.

Cardoner, que era un gran aficionat a la muntanya, va concebre l’espai com un punt de trobada. La seva intenció era emular el cim del Matagalls, la muntanya del Montseny que és coronada per una creu. Per fer la creu de les Roquetes es van fer servir bigues de ciment de les obres a la parròquia de Sant Sebastià.

La inauguració de la creu es va fer el 20 de maig de 1962 enmig d’un gran aplec que va congregar molts fidels de les parròquies properes. La creu va seguir sent un punt de referència fins que als anys 70 la construcció d’un dipòsit d’aigua en va esborrar el rastre.