Aquests esportistes entrenen per millorar les seves marques. Però cada pas que fan, també serveix per lluitar contra les malalties minoritàries AVELINO BASTARRAS, vicepresident de Corresolidaris “Ens criden Corresolidaris, la marea ‘naranja’. Fem una activitat cada dimecres amb quatre nivells d'entrenament i difonem les malalties minoritàries. Nosaltres volem donar veu a totes aquestes malalties que no tenen veu.” Aquest any, els Corresolidaris es mouen per la Federació Catalana de Malalties Minoritàries, el Diario de Sofia i Sara i el Projecte Pol. Per ajudar-los, aquesta entitat donarà tots els beneficis obtinguts, tant de la quota dels socis com de les curses que organitzaran a Sant Joan Despí i a la plaça de la Farga. AVELINO BASTARRAS, vicepresident de Corresolidaris “Tenim des de gent que a les curses populars entren al pòdium fins a gent que s'està iniciant al món del running. La nostra filosofia és que ens ho hem de passar bé i si nosaltres ens ho passem bé difonem les malalties minoritàries.” Aquesta iniciativa ha estat tot un èxit. Des de principi d'any, tenen una mitjana de sis peticions diàries per formar part d'aquest grup de corredors. Si segueixen a aquest ritme creuen que tancaran el 2016 amb uns 500 associats.

Corresolidaris és molt més que un club de corredors. A banda d’entrenar, els esportistes que en formen part volen donar a conèixer les malalties minoritàries. Per aconseguir-ho l’entitat dóna tots els beneficis que aconsegueix a la Federació Catalana de Malalties Minoritàries, al Diario de Sofia y Sara i al Projecte Pol.

Els Corresolidaris es posen les vambes per millorar les seves marques i per donar a conèixer les malalties minoritàries. Aquesta associació va néixer fa un any, quan dos amics van decidir sortir al carrer amb una finalitat solidària. Des d’aleshores l’entitat no ha deixat de créixer, tant és així que en el món dels corredors ja se’ls coneix com la marea taronja i esperen tancar l’any amb 500 membres.

Enguany, els Corresolidaris es mouen per tres entitats relacionades amb les malalties minoritàries: la Federació Catalana de Malalties Minoritàries, El Diario de Sofia y Sara -dedicada a la lluita contra l’atròfia muscular espinal- i el Projecte Pol -dedicada a combatre la hiperglicèmia no cetòsica. Per ajudar aquestes entitats, Corresolidaris té previst donar tots els beneficis obtinguts de la quota dels socis i de les curses que organitzaran properament a Sant Joan Despí i a la plaça de la Farga durant la Festa Major de Sants.

Ser un corresolidari té un cost anual de 20 euros. En aquesta quota està inclosa una samarreta taronja i els entrenaments setmanals dirigits segons el nivell de cada esportista.