Preparen la fotografia que presentaran en el concurs de l'Intercanviador jove. Ells mateixos sortiran a la instantània. És la seva manera d'entendre l'assetjament escolar. MARC MONTIAGUDO "Nos hemos pintado parte del cuerpo con insultos y con palabras malsonantes de cosas que nos han dicho o nos han afectado." MAR CAPARRÓS "Normalmente el ‘bullying’ cuando se hace no se dan cuenta, pero puede hacerse psicológicamente o físicamente y no es agradable para las personas que lo sufren, pero la mayoría de gente que lo hace se da cuenta." Joves, aficionats a la fotografia i d'entre 12 i 35 anys poden participar en el concurs. Cada mes hi haurà una temàtica diferent, però sempre relacionat amb la violència. LORENA PUYO, Espai de Trobada de l’Intercanviador Jove "La sociedad tiene que darse cuenta que no es una patada, no es un puñetazo sino que es una palabra, un verbo lo que puede llegar a hacer daño y lo que a los adolescentes les puede causar dolor. Que cualquier cosa puede provocar un cambio físico o psicológico de los adolescentes." Per participar en el concurs es poden pujar les fotografies a Instagram fins demà. Dijous s'exposaran totes a l'Espai Jove Garcilaso i s'escolliran les tres millors.

L’Espai Jove Garcilaso posa en marxa el primer concurs fotogràfic #espailliuredeviolencia. Els joves participants han de crear cada mes imatges que reflecteixin un tipus de violència diferent. En paral·lel, l’Espai Jove Garcilaso organitza activitats al llarg del curs per debatre sobre la violència.

Un concurs fotogràfic anima els joves a tractar i parlar sobre els diferents tipus de violència. La idea és que els joves reflecteixin en les imatges situacions de violència però simulades. L’objectiu és identificar qualsevol acte o situació violenta i denunciar-los. Cada mes la temàtica serà diferent i les fotografies es penjaran a Instagram. Amb aquesta activitat, l’Espai Jove Garcilaso vol tractar durant tot el curs i de forma oberta la violència. Per això un cop al mes proposa un debat obert, activitat o taller que ajudarà a entendre millor la violència de la qual s’ha parlat i les opinions que hi ha al voltant. De totes les fotografies participants se n’escolliran 20 que s’exposaran a l’Espai de Trobada de l’Intercanviador Jove. D’aquestes, les tres millors seran les premiades i estaran tot l’any en una exposició permanent. Al final de curs, d’entre totes les guardonades se n’escollirà una que serà premiada en la Gala dels Garci 2017.

El primer tipus de violència proposat és el “bullying”. Fins al 18 d’octubre es poden enviar fotografies per al concurs. Les imatges s’han d’etiquetar en el perfil d’Instagram @dinamitzaciogarcilaso amb els “hashtags” #espailliuredeviolencia i #nobullying. Dijous, 20 d’octubre, es farà el debat i l’exposició de les fotografies.

L‘Espai de Trobada de l’Intercanviador de l’Espai Jove Garcilaso és un d’accés lliure, obert i participatiu. Està dissenyat de forma que els joves s’hi sentin a gust i serveix per conèixer gent. L’Espai de Trobada està ubicat al primer pis de l’edifici. Té una zona de treball en grup amb connexió wifi on es pot estudiar, fer els deures i parlar. També hi ha un àrea de jocs amb ping-pong, futbolí i jocs de taula. A més, hi ha una zona “chill out” per relaxar-se, passar-s’ho bé, escoltar música i compartir i també un espai de mediateca adequat per projectar pel·lícules i escoltar música.