La imatge de la Festa Major de Gràcia d'aquest any està feta a mà i amb cartolina. D'aquesta manera, l'arquitecta Marta Cos ha fet un homenatge a la feina que fan els festers. Per això, ha portat cada carrer a cada lletra a petita escala. La G representa els motius marins de molts guarnits, també hi ha un desert i refrescos. MARTA COS, guanyadora del concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia "La A accentuada seria el tema dels correfocs, aquest de les llaminadures, tot el menjar, totes les coses més de nens petits, l'espai, el sol, la lluna, sempre hi ha aquest tema." La Marta és de Figueres, però ha viscut quatre anys a Gràcia. En aquest temps ha conegut la festa i una mica per casualitat va decidir participar en el concurs a la manera dels carrers: jugant amb volums, colors i contrastos. MARTA COS, guanyadora del concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia "Cada lletra està feta amb cartolina, es retalla la lletra i pel costat es fa tot el que és el volum de la lletra i llavors, tot el que són els dibuixos estan fets també amb cartolina, retallant i enganxant una mica per fer volums i poder crear ombres i poder tenir coses més a prop i més lluny del que seria l'escena." El cartell recrea els diferents mons de la festa que conviuen a les lletres de Gràcia. MARTA COS, guanyadora del concurs del cartell de la Festa Major de Gràcia "Semblava que tornés a parvulari, però, sí, és clar, jo vinc del món de l'arquitectura, m'he passat molts anys fent moltes maquetes i és una mica... jo estic molt habituada a fer servir el cúter, el regle, tallar i tot això, llavors és una mica posar el que jo feia en el món de la festa." El cartell de la Marta s'ha escollit entre les 160 obres presentades a la 22a edició del Concurs del Cartell de la Festa Major de Gràcia.

Tres joves creadores van quedar finalistes al 22è Concurs de Cartells de la Festa Major de Gràcia. Els premis es van lliurar ahir al vespre en un acte als jardins de Manuel Torrente, al carrer de l’Alzina, just davant de la seu social de la Fundació Festa Major. Com cada any, una sel·lecció de totes les obres presentades s’exposa a partir d’ara a la seu de la Fundació.

La guanyadora va ser Marta Cos i el seu cartell passa a ser la imatge de la Festa Major de Gràcia de 2015. Segons ha explicat a Gràcia TV, la idea de Cos era reproduir “una mica tots els guarniments de cada carrer, intentar transmetre el món de cada un, a cada una de les lletres”. Cada lletra està feta amb cartolina, en diferents gruixos, diferents volums, tot muntat. Les lletres representen temàtiques de guarnits, la cultura popular o els més petits.