Aquesta entitat de Sarrià atén cada dia unes 150 persones sense llar. Hi treballen 10 professionals i compten amb la col·laboració de quasi 300 voluntaris. El 2015 van arribar a 1.700 usuaris durant tot l’any. Sovint són persones amb formació i talent musical que, diàriament, fan les seves interpretacions de forma espontània a la casa.

El Roger Fe, educador del centre i músic -és el baix del grup musical català Lo Petit Comitè-, va suggerir a diversos usuaris del centre la possibilitat d’organitzar un concert al pati. “Volíem que poguessin sortir de la rutina diària. La gent en situació d’exclusió estan farts de rebre i volen sentir-se útils. Avui poden donar i els poden aplaudir. És molt important”, explica en Roger, que és educador social en aquest centre.

En el muntatge del concert han participat usuaris, voluntaris i treballadors. L’escenari i el decorat han estat cosa de José María Piñero, un dels usuaris, que també ha interpretat alguns temes. “Tots servim. No hi ha ningú a la vida que no valgui per a res”, reivindica amb el micro a la mà, al mateix escenari. El José María és de Cadis, on fa uns anys tocava la caixa en les xirigotes del Carnaval. Està content que al centre hagin volgut posar en valor el talent de les persones que acull la casa. “No paro de tocar i m’encanta. La música és molt important per a la vida, i més quan s’està al carrer, quan no tens res. Jo crec que gràcies a la música revius una mica”, reflexiona.