Fluxos de turistes que van al Parc Güell. Aquesta és la imatge més repetida a la travessera de Dalt cantonada amb el carrer de l’Escorial. De fet, aquest camí és el que indiquen els itineraris recomanats de l’Ajuntament. Seguir la travessera de Dalt i pujar pel carrer de Larrard fins a l’accés principal del parc. Però, des de fa unes setmanes, els comerciants de la zona han vist com ha disminuït el pas dels turistes. JUAN CASTÁN, comerciant de la travessera de Dalt “Hay gente que se dedica a cambiar y a poner carteles que indican que el Parc Güell sube por donde tienen ellos sus intereses y nos encontramos que hay días que por el paso habitual no pasa casi ningún turista y lo hemos notado bastante que estos cambios de carteles están afectando a la caja de cada día.” La situació d’aquesta artèria ja és complicada amb unes obres que han deixat molt reduïdes les voreres i s’han traslladat les parades del bus turístic. Però, ara, asseguren que la situació s’ha agreujat. Els comerciants expliquen que al principi algú movia els senyals oficials, però ara, s’han posat pissarres indicatives que desvien el camí normal dels turistes. FERNANDO RODRÍGUEZ, comerciant de la travessera de Dalt “Ya con la dificultad que supone la propia obra si además hay un desvio previo, la gente no pasa por aquí delante y hemos hecho unas fotos a los carteles que se han puesto y eso se ha remitido al Ayuntamiento, al Distrito para que tomen las medidas oportunas.” Mentre esperen la resposta, cada matí continua apareixent una pissarra que indica que el camí per arribar al parc de Gaudí és continuar el carrer de l’Escorial cap amunt i no per la travessera de Dalt.

La travessera de Dalt és una de les vies que rep més turistes interessats en accedir al Parc Güell i aquest és el camí que recomanen les senyalitzacions del consistori. Però el problema comença a l’hora de deixar aquesta via. L’itinerari habitual és continuar per la travessera de Dalt i pujar pel carrer de Larrard fins a l’accés principal del parc. Ara, però, tot i les indicacions, un botiguer col·loca una pissarra al mig de la via que indica que s’ha de continuar per Escorial.

Els comerciants ja han fet una queixa formal al districte i ara esperen resposta. Segons els botiguers, això passa perquè aquest comerciant té altres negocis de restauració en aquella zona. Diuen que des que hi ha la pissarra alternativa, els turistes han reduït molt el pas habitual i que això, afegit a les obres que s’estan fent a la travessera, els està afectant amb les vendes.