Les obres han començat pels carrers de Llauder i Reina Cristina, que es transformaran per convertir-los en una zona de passeig mitjançant una plataforma única amb llambordes de pedra i granit. S’hi plantaran arbres, es renovarà tot l’enllumenat públic i el mobiliari, a més de canviar-ne el sistema de clavegueram i els embornals. Per fer més agradable el trànsit de vianants, es limitarà la circulació de cotxes als veïns, vehicles autoritzats i clients dels hotels.

Les obres al carrer de la Reina Cristina s’allargaran fins al 3 d’abril i obligaran a tallar el trànsit tot i que es mantindrà l’accés als comerços existents del carrer i també als vehicles d’emergència. A l’endemà, dia 4, i fins al 10 de juny serà el carrer de Llauder el que estarà afectat, ja que s’hi impedirà el pas dels cotxes.

Desapareix un aparcament en superfície

El projecte preveu també l’eliminació de l’aparcament en superfície que hi ha al carrer del Pas Sota Muralla per donar prioritat als vianants. Desapareixeran, així, 33 places d’àrea blava que no se supliran perquè, segons l’Ajuntament, aquesta zona disposa ja d’un pàrquing subterrani molt proper, situat al passeig de Joan de Borbó.

Millora de la façana dels edificis

La remodelació de tot l’espai inclou també fer un rentat de cara a la façana dels edificis. L’associació de propietaris i establiments d’aquesta zona s’ha compromès a rehabilitar-los per tal de recuperar-ne el valor patrimonial i paisatgístic. L’Ajuntament subvencionarà fins a un 25% el cost d’aquestes obres, que costaran a cada propietari uns 200.000 euros de mitjana. Ara, l’associació i Paisatge Urbà treballen junts per veure com es reformaran les voltes típiques d’alguns edificis d’aquesta àrea.

La reforma, una vella demanda

Les quatre illes que formen els Porxos d’en Xifré es van construir el 1836. Des de fa anys aquest espai era conegut perquè concentrava desenes de basars amb productes electrònics a uns preus econòmics. Amb els anys, aquesta àrea s’ha anat degradant, tant urbanísticament com comercial. Actualment un 80% dels locals comercials estan tancats. Els propietaris dels edificis i els locals van proposar una reforma a l’Ajuntament que finalment serà una realitat.