El primer webdoc de residus a Catalunya és una campanya de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero) que vol viralitzar de forma pràctica, directa i amb sentit de l’humor l’objectiu de no generar escombraries.

Cinc famílies “no activistes” expliquen en primera persona la seva vida quotidiana en l’intent de no generar cap residu durant 30 dies, en una iniciativa que vol amplificar les seves experiències positives i valorar-les. Els diferents vídeos, enregistrats pels protagonistes amb els seus propis mòbils, donen idees per a tots aquells que volen sumar-se a aquest estil de vida més sostenible, respectuós amb el medi ambient i molt favorable per l’economia familiar.

Una experiència personal

La Vanessa Rodríguez, el seu marit Carlos i els fills de tots dos són una de les famílies que apareixen a la websèrie ‘Objectiu #Rezero’,  una iniciativa que forma part de la campanya “#JoSocCoCo” (Consumidor Conscient)  de la Fundació Rezero en què expliquen com han canviat la seva manera de comprar, molt més organitzada, quins hàbits han transformat a casa seva, en el consum d’aigua de l’aixeta o l’abandonament del cafè en càpsules, i com la carmanyola s’ha convertit en una aliada indispensable en les seves vides.

Al programa ‘El matí de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, hem parlat amb la Vanessa Rodríguez i la Marta Beltran, directora de projectes de la Fundació Rezero . Pots escoltar-ho aquí: