Aquests dos graciencs són uns enamorats de la figura del Capitán Trueno. De fet, fa anys que col·leccionen tebeos, revistes, dibuixos originals i figures d’aquest heroi nascut fa 60 anys al barri del Coll. A les rotatives de l’Editorial Bruguera s’imprimien els guions de Víctor Mora i els dibuixos d’Ambrós, que van portar el Capitán Trueno a viatjar pel món, entre la fantasia i la realitat de l’edat mitjana. JORDI CODINA, col·leccionista del Capitán Trueno “Neix per tenir més èxit que els personatges anteriors de la pròpia Editorial Bruguera. Uns guions que podríem dir gairebé cinematogràfics, l’humor és un constant en els guions de Víctor Mora i és un dels elements que fa que el personatge tingués tant èxit.” Amb un globus i acompanyat dels seus amics inseparables, les aventures del Capitán Trueno van enganxar el Jordi i el Francesc des de la primera lectura. FRANCESC FRANCO, col·leccionista del Capitán Trueno “Recordo que sortint d’una sessió de tarda del cine Verdi, vaig veure un tebeo que em va frapar pel color i els moviments que tenien els dibuixos. ‘No dejéis de comprar la próxima semana’ o el famós ‘continuará’, va fer que cada setmana la propineta la dediqués a comprar el número que sortia a la setmana.” Aquesta passió pel personatge va portar el Francesc a idear un guarnit dedicat al Capitán Trueno per la Festa Major de Gràcia de l’any 1996. Arran d’això, es van conèixer els dos col·leccionistes, que s’han unit per difondre la figura d’aquest heroi.

El Jordi Codina i el Francesc Franco tenen figures, revistes, tebeos, llibres, edicions pirates i dibuixos originals del Capitán Trueno. S’han convertit en col·leccionistes importants sobre la figura d’aquest personatge. Expliquen que uns guions gairebé cinematogràfics, l’humor dels guions, els viatges per tot el món, el moviment i l’elegància dels dibuixos feien d’aquest tebeo un quadern original i diferent. Tot això, va enganxar aquests graciencs que fa gairebé seixanta anys que segueixen el Capitán Trueno. Aquest heroi  ho abandona tot per ajudar els pobles sotmesos per tirans. Sempre va acompanyat dels seus amics inseparables, Goliath, Crispín i la reina Sigrid amb els quals viu les aventures. Els textos de Víctor Mora i els dibuixos de Miguel Ambrosio, conegut com a Ambrós, el van convertir en un personatge molt popular que ha arribat fins avui i s’ha traduït a diversos idiomes.

Va ser l’any 1956 que es va publicar el primer número del tebeo. El Francesc Franco recorda que ell va tenir el seu primer còmic una mica més tard. Va comprar un número al quiosc del costat dels cinemes Verdi, i a partir d’aquell moment, n’ha sigut un aficionat. Fins i tot, l’any 1996 va propiciar que el carrer de Torres es guarnís amb motius del tebeo per la Festa Major de Gràcia. A través d’aquest guarniment es van conèixer els dos col·leccionistes graciencs. Ara, plegats treballen per difondre la figura del Capitán Trueno amb xerrades o exposicions.