Aquest va ser el primer equip que va tenir el Club Esportiu Júpiter. Jugaven al Camp de la Bota i estava format per treballadors de les fàbriques del Poblenou. FRANCESC POBLET, Comissió de Memòria Històrica del CE Júpiter “Es va fundar l’any 1909, al que ara és una gelateria i orxateria a la rambla del Poblenou, per tres germans escocesos, i li van posar com a nom el nom d’un globus que va guanyar un concurs de globus aerostàtics que es va fer a la Mar Bella.” L’any 1912 es van federar i a finals de la dècada van construir el primer camp, amb grada de fusta, al carrer de Lope de Vega. El club va viure els millors moments esportius als anys 20. FRANCESC POBLET, Comissió de Memòria Històrica del CE Júpiter “El Júpiter va arribar a ser un dels equips punters de Barcelona. Jugava i rivalitzava amb el Barça i l’Espanyol, però també amb l’Europa, el Martinenc, l’Horta, o el Sant Andreu. El Júpiter va arribar a ser el que en deien Campió d’Espanya B, l’any 1925.” El Júpiter va ser un equip represaliat durant les dictadures, fins al punt de fer –los canviar l’escut , els colors i el nom, pel d’Hércules. FRANCESC POBLET, Comissió de Memòria Històrica del CE Júpiter “Va acabar l’any 48 quan van traslladar el camp del centre del Poblenou, aquí, a la Verneda, on està ara. Això va ser fruit de la repressió política, però també d’una incipient especulació urbanística. I tota aquesta història de club contrari a la dictadura tallaven una mica amb aquesta història i a fe que ho van aconseguir.” El Júpiter està orgullós de l’esperit combatiu i de la trajectòria de l’entitat, per això ara estan preparant un llibre amb la història del club.

Els primers partits es van jugar al camp de la Bota amb alguns directius com a jugadors. Els colors del club van ser, en el seu inici, blau cel i blanc. Posteriorment es van canviar pel gris i grana, que es mantenen actualment. El 1912 va afiliar-se a la Federació Catalana de Futbol, quan van presentar oficialment el primer equip del Júpiter amb el jugadors següents: Bachs, Esteve, Iglesias, Mauchan, Escola, Estapé, Casasayes, Riera, Martiraan, Sala i David.

Cinc anys després, el 1917 el Júpiter es va proclamar campió de Barcelona de 2a categoria i el 1925 va ser campió de Catalunya i d’Espanya del grup B, equivalent a la 2a Divisió actual. Als anys 30 el Júpiter aglutinava la flor i nata del futbol català. Els diaris esportius de l’època parlaven cada dia d’aquesta entitat, que aleshores tenia entre 1.500 i 2.000 socis.

Al llarg dels seus més de 100 anys de vida, el Club Esportiu Júpiter ha canviat de seu unes quantes vegades. S’han instal·lat a cinc camps diferents. Primer eren a la rambla del Poblenou entre el passatge de Cantí i els carrers de Pallars i Mariano Aguiló. Posteriorment, es van desplaçar al carrer del Taulat, i d’allí van passar al camp del carrer de Llull. Aquest va ser el primer de tota la península on es van jugar partits de nit, amb llum artificial.

Als anys 40 el Júpiter va tornar a canviar de lloc i va ubicar-se a la plaça de Trueta actual, també al carrer de Llull, però fent cantonada amb Espronceda. Finalment, el 1948 el Júpiter va traslladar definitivament el seu terreny de joc al carrer de l’Agricultura. Aquest darrer canvi va suposar abandonar el barri de naixement, el Poblenou, pel de la Verneda.

El CE Júpiter ha estat sempre una entitat catalanista, va patir la persecució de dues dictadures, que el van obligar a canviar d’escut, de colors i de nom. Fins i tot es va pensar a convertir-lo en filial de l’Espanyol després de la Guerra Civil. Amb el temps va aconseguir restituir el nom i els colors gris-i-grana. L’escut però no el van recuperar fins a l’any 1990.

El que va començar com una afició dels treballadors de les fàbriques del Poblenou s’ha convertit, amb el pas dels anys, en un dels clubs històrics de la ciutat.