Hi ha qui diu que la cervesa és l'invent més gran de la humanitat. Molts dels qui pensen així s'han citat a la Fira de la Cervesa Artesanal de Poblenou, una de les trobades cerveseres més importants de Barcelona. DAVID MARTÍNEZ "Per mi la cervesa és el millor que hi ha, i això que la meva mare és de la Rioja..." CASSEY PIERCE "M'encanta la cervesa. És una de les meves begudes preferides del món." GREGORY HOUEL "M'agrada molt la cervesa. A més, aquí teniu moltes cerveses tradicionals amb gustos diferents i això és molt interessant." L'esdeveniment es consolida en aquesta 4a edició, marcada per un increment de públic estranger: ANGIE GESTEIRA, organització de la Fira de Cervesa Artesanal "La fira està anant molt bé, amb una mica de calor, perquè hem enganxat una onada de calor... En comparació amb altres anys, hi ha més públic estranger, això sí que ho hem notat." El plat fort d'aquest dissabte ha estat el Campionat Nacional de Cerveses. Una cerveseria de Súria s'ha endut el primer premi: ARAN LEÓN, cerveseria La Pirata "Són cerveses que fem amb molt de carinyo, busquem molt la perfecció, treballem molt ingredients, l'aigua, la fermentació...Busquem molts detalls." Aquest diumenge, la fira arribarà al seu punt final amb el tast d'un ampli ventall de cerveses i amb una classe de zumba oberta a tots els públics.

La quarta edició de la Fira de Cerveses Artesanes del Poblenou, que té lloc aquest cap de setmana al capdavall de la rambla, atrau un volum més gran de públic estranger que anys anteriors. Una cerveseria de Súria ha guanyat el Campionat Nacional de Cerveses, que ha estat el plat fort aquest dissabte.

La calor no ha estat impediment perquè centenars de persones visitessin la fira de cerveses del Poblenou, una de les trobades cerveseres més importants de Barcelona. Això sí, la majoria de visitants s’han repartit i han optat per anar-hi al matí i a última hora de la tarda.

Aquest any, els organitzadors han notat un augment de públic estranger, alguns vinguts expressament per assistir-hi. “M’agrada molt la cervesa. A més, aquí teniu moltes cerveses tradicionals amb gustos diferents i això és molt interessant“, ens explica Gregory Houel, un d’aquests amants de la cervesa vinguts de lluny.

La cerveseria La Pirata, de Súria, s’ha endut el premi a la millor cerveseria nacional de 2015. El seu propietari, l’Aran León, celebra avui l’aniversari de l’establiment, que va obrir justament durant la primera edició de la fira. León assegura cuidar molt les seves cerveses, perquè busca la perfecció: “Són cerveses que fem amb molta cura, treballem molt els ingredients, l’aigua, la fermentació…”

La fira s’allarga aquesta nit fins a la 1 h de la matinada a ritme de rumba i de rock and roll. Diumenge restarà oberta també tot el dia, des de les 10 fins a les 21 h, amb un ampli tast de cerveses i amb una classe de zumba per a tots els públics.