Darrera d'aquests globus s'amaguen missatges que trenquen els tòpics i els prejudicis sobre les persones amb malalties mentals. Els encarregats de descobrir-los han estat un centenar d'alumnes d'ESO i d'integració social. Els estudiants han participat en la gimcana que l'associació AREP ha organitzat aquest matí. ALEJANDRO VICINI "Ha estat entretinguda, ens han ensenyat el que fan en aquest edifici. Treballen amb missatgeria, treballen amb ajudes socials i donen feina a gent discapacitada." IRENE CABERO, estudiant d'ESO de l'Escola Ramon Llull "Fa conscienciar la gent que tothom ha de tenir un lloc per treballar i que no s'ha de menysprear a ningú i que tothom ha de tenir una oportunitat." És la tercera vegada que l'associació obre les portes de la seu central ubicada al barri del Congrés i els Indians. Alguns dels usuaris d'AREP s'han encarregat de dinamitzar les activitats. AIBERT ORTEGA, usuari d'AREP "És per donar-nos a conèixer una mica més al barri i a les escoles del voltant, i donar a conèixer les activitats que es fan al centre i treure els estigmes que hi ha sobre la salut mental." Els estudiants d'integració social també han participat en una xerrada informativa sobre els serveis que l'associació ofereix els malalts mentals. L'any 2015 AREP va atendre 765 persones i en l'actualitat té més d'un centenar de treballadors i una setantena de voluntaris.

L’Associació per a la Rehabilitació de les Persones amb Malaltia Mental de Sant Andreu organitza visites guiades a estudiants d’escoles i instituts d’arreu de la ciutat. L’objectiu és apropar-los com es treballa en aquesta entitat a partir d’una gimcana organitzada pels mateixos usuaris d’AREP. Alhora, l’activitat permet que el centre s’integri encara més dins el barri.

Estudiants d’escoles i instituts d’arreu de la ciutat han passejat per les instal·lacions d’AREP situades al passeig de Maragall. En el recorregut han pogut veure de prop els diferents serveis que hi ha a l’entitat: club social, servei d’atenció psicològica, el centre especial de treball o la botiga Cal Romesco.

A través de petites proves, els usuaris d’AREP han volgut transmetre que els usuaris són persones normals i poden fer una vida com qualsevol altre, com ara fer una entrevista de feina o treballar.

Aquesta gimcana s’inclou en els actes de la tercera edició de portes obertes que organitza AREP. També hi hagut un taller de galetes i una xerrada per a estudiants sobre la figura de l’integrador social a AREP. L’entitat, creada el 1979, té 188 socis, 74 voluntaris i 110 treballadors. L’any 2015 van atendre 765 persones.