Són 3.000 documents especialitzats, sobretot en l'àmbit empresarial, els que ha cedit l'entitat privada Barcelona Centre de Disseny al Centre de Documentació del Museu del Disseny. El fons bibliogràfic s'ha recopilat durant els darrers 40 anys i disposa de materials des de 1926 fins a l'actualitat. A partir d'ara es podran consultar. ISABEL ROIG, directora del Barcelona Centre de Disseny "Crec que és una oportunitat fantàstica perquè aquesta ciutat acabi de lligar tot el que és la potència que té el disseny per a la nostra societat, per a les nostres empreses, per a la nostra economia i per a la nostra cultura. Fer pedagogia del disseny. Que s'entengui que el disseny és quelcom amb què convivim des que ens aixequem fins que anem a dormir." Durant el mes de gener el Centre de Documentació ha rebut més de 700 visitants. És una xifra elevada, segons expliquen els responsables, per a un servei tan especialitzat. L'èxit rau a aglutinar en un mateix espai les biblioteques dels quatre museus que s'integren a l'edifici Disseny Hub, amb les d'entitats com el FAD o la darrera a incorporar-s'hi, la del Barcelona Centre de Disseny. PILAR VÉLEZ, directora del Museu del Disseny de Barcelona "Ha de ser un referent internacional de tot el que passa aquí. Aquesta és la nostra voluntat i per això treballem en aquesta línia. Quan algú vulgui saber què hem fet aquí, que estem fent i que estem projectant pel futur, perquè treballem amb passat present i futur, hauria de venir aquí." Al Centre de Documentació es poden trobar materials relacionats amb el disseny del segle XVI. O llibres com aquests, que marquen les tendències futures de colors o teixits per d'aquí a dos anys.

Estan datats entre 1926 i l’actualitat, amb predomini de materials de la dècada dels 90. Destaquen les publicacions sobre temàtiques com ara el “design thinking”, la impressió 3D, l’ecodisseny, el disseny de serveis, la gestió del disseny, tendències, la promoció i aspectes econòmics del disseny, així com material relacionat amb els Premis Nacionals de Diseny i publicacions històriques del BCD. El Centre de Documentació consolida amb aquest augment del fons el paper de referent en l’àmbit del disseny a la ciutat. Només durant el darrer mes de gener, més de 700 persones s’hi van acostar. És una xifra elevada si tenim en compte que es tracta d’un servei molt especialitzat.

Mai abans els professionals del disseny  no havien disposat d’un punt de consulta amb tant de material. L’objectiu, segons els responsables, és que tothom que vulgui saber què s’ha fet, què es fa i què es farà a Barcelona s’adreci a aquest servei. La clau del centre ha estat aglutinar en un mateix espai les biblioteques dels quatre museus que s’integren a l’edifici Disseny Hub, amb les d’entitats com el FAD o la darrera a incorporar-s’hi, la del Barcelona Centre de Disseny.