Després de caminar, les dones del casal de gent gran del Centre Cívic Pere Quart aprenen a fer servir l'aplicació Bee-Path. A partir d'ara, quan surtin a fer una volta pel barri, aquesta aplicació registrarà els camins que fan. PIEDAD NIETO i LUISA GARCÍA, usuàries “Yo no estoy muy puesta en el móvil. Todo son mejoras y cosas de ayuda para la gente mayor. Me ha parecido muy bien. Yo lo veo superinteresante.” JOSEP PERELLÓ, impulsor de Bee-Path i professor de la Facultat de Física de la UB “El que fa és d'una manera oberta, totalment transparent, recollir la mobilitat humana. I d'una manera compartida amb el ciutadà investiguem sobre com ens movem en un barri en concret. Els dóna informació sobre com hem caminat, quin és el seu radi d'exploració ja que ens interessa molt saber quines són les parts del districte que es visiten més.” L'aplicació mòbil és un projecte d'un grup de recerca de la UB de ciència ciutadana i ja es va fer servir a les Corts durant la gimcana de festa major. Amb la informació que n'extreguin volen fer un mapa on apareguin les rutes més triades pels veïns i que aquests reflexionin sobre l'ús que fan de l'espai públic.

Al darrere de Bee-Path hi ha un grup de cinc investigadors de la UB, especialitzats en ciència ciutadana. Aquesta aplicació ja es va fer servir durant la Festa Major de les Corts i en projectes de mobilitat de diverses escoles. Segons el Josep Perelló, un dels investigadors que lidera el projecte, “no es tracta que els usuaris tinguin sempre l’aplicació encesa i anar recollint dades com si fos un gran germà, sinó de posar-la en marxa en moments concrets, per poder extreure’n conclusions concretes que ajudin a saber l’ús que fan els veïns del barri.”

En el cas del projecte de col·laboració amb el Centre Cívic Pere Quart els veïns podran reflexionar, per exemple, sobre perquè agafen uns carrers enlloc d’uns altres. Bee-Path és un dels sis projectes de ciència ciutadana que diversos grups de recerca -en col·laboració amb l’ICUB- estan implantant a sis centres cívics de la ciutat.