La Casa Golferichs o el xalet, com se la coneix popularment, data de 1901 i va ser un encàrrec de Macari Golferichs a Joan Rubió Bellver. Després d'albergar una escola de les monges dominiques, va passar a ser propietat de la constructora de Núñez i Navarro. Dotze anys de reivindicacions veïnals la van rescatar de l'enderroc. Enguany celebra 25 anys com a equipament municipal. KATY SÁNCHEZ, directora del CC Golferichs "Es va obrir portes a l'any 1989 i va començar sent una ludoteca, un projecte especialitzat en l'educació i la sociocultura a través del joc. Al llarg dels anys va ser un dels centres que recollia la col·lecció de jocs de taula i de rol més important de la ciutat." Més endavant, el centre es va dirigir a totes les edats, a tot el barri. Llavors van començar les activitats de divulgació cultural i els cursos i tallers. També van començar a programar música i exposicions a través del projecte Francesc Català Roca. KATY SÁNCHEZ, directora del CC Golferichs "Jo posaria vàries fites en l'evolució de Golferichs. Una és que va ser un dels primers centres que va tenir un servei d'ordinadors perquè la gent aprengués informàtica, també la incorporació del projecte Francesc Català Roca que és un projecte especialitzat en fotografia i que està pensat perquè qualsevol persona afeccionada a la fotografia tingui les eines i els recursos per desenvolupar-se." Fa tres anys hi han incorporat uns cicles de conferències que reflexionen sobre la societat contemporània, per interpretar l'actualitat de manera crítica. També treballen per acostar les propostes artístiques als públics. Aquest any han fet 25 anys i ho han celebrat mostrant qui són, què són i quines activitats fan.

La Casa Golferichs va començar sent una ludoteca i després es va dirigir cap al públic jove. Va ser un centre cívic pioner en la introducció de la informàtica i de la fotografia, amb el projecte Francesc Català Roca, que ha contribuït a la formació de molts fotògrafs i que encara està en marxa amb una extensió a l’espai annex a Les Arenes.

En els últims anys ha destacat per la contribució a la formació no reglada, activitat amb la qual també és un centre pioner, i ha pensat de manera col·lectiva l’entorn i els canvis de la societat en què vivim.

Per celebrar els 25 anys d’existència no hi ha previstes grans festes, sinó una cosa molt més propera, reunir totes les persones i les entitats vinculades al lloc per trobar-se i ensenyar en un sol matí tota l’activitat que fan durant un any.