L'Alba i el François estan preparant la caminada per Collserola que el Centre Cívic l'Elèctric ha organitzat per identificar i reconèixer plantes de la zona, així com aprendre'n les propietats i els usos medicinals. Durant la tardor, al bosc es pot trobar el roser silvestre, que ofereix un fruit anomenat gavarró, que aporta vitamina C. ALBA MIRALPEIX, especialista en herbes remeieres “El podem assecar i prendre en infusió o bé el podem utilitzar i fer-ne una melmelada que és molt bona”. Però s'ha d'anar amb compte. ALBA MIRALPEIX, especialista en herbes remeieres “És molt astringent. Llavors també se la coneix, li diuen vulgarment el ‘tapaculs’, perquè si te'n prens molts doncs et costa d'anar al lavabo.” Un altra planta autòctona que es pot trobar a Collserola és el llentiscle, que s'utilitza per elaborar un remei casolà. ALBA MIRALPEIX, especialista en herbes remeieres “Amb el llentiscle, a la primavera, se'n sol fer un elixir bucal, perquè té unes propietats molt interessants d'enfortir genives. Llavors hi ha un remei que és una maceració de llentiscle amb vi negre.” Just a la vora del camí es troba la rementerola, una herba que floreix al setembre. És de la família de les mentes. ALBA MIRALPEIX, especialista en herbes remeieres “És una planta digestiva i antidiarreica. I se'n pot fer una infusió. Ara n’agafem les fulles i les parts florides i en fem una infusió digestiva.” Després de la caminada, programada per al 5 d'octubre, també es farà un taller en què es mostrarà com es poden elaborar els diferents remeis naturals.

Amb l’objectiu d’aprendre les propietats i usos medicinals de plantes remeieres que es poden trobar al bosc, el Centre Cívic l’Elèctric ha organitzat una caminada per Collserola. El primer pas serà identificar i reconèixer les plantes de la zona com el llentiscle o el saüc. Durant la tardor, per exemple, també podem trobar-hi fruites vermelles, com el gavarró del roser silvestre. “Aporta vitamina C. Es pot fer un xarop per a la tos, per apujar el sistema immunològic, i per als refredats. El gavarró es pot fer servir també per fer melmelada. Tot i això s’ha d’anar amb compte perquè és molt astringent. Per això se la coneix vulgarment com a tapaculs”, comenta Alba Miralpeix, especialista en herbes remeieres i que conduirà aquesta activitat.

Després de la caminada es farà un taller en què s’explicarà com treure profit de les propietats d’aquestes plantes, fruites i herbes. “La calamenta, per exemple, és una herba també anomenada rementerola. És digestiva i antidiarreica. Floreix ara al setembre i és de la família de les mentes. Podem agafar-ne les fulles i les parts florides per fer una infusió digestiva. No obstant això, podem deixar que les fulles s’assequin i guardar-les per a tot l’any”, explica l’Alba, qui remarca que aquestes passejades demostren que la gent sí té un cert coneixement sobre plantes i els seus usos. “Penso que hi ha una manca a l’hora de recordar, però quan ens trobem al bosc i passegem, veiem com la informació va sortint i de vegades ens sorprèn tot el que ja sabem.” Aquesta activitat està programada per al proper 5 d’octubre.