Una trentena d’artistes participen en l’exposició “Migracions”, una iniciativa que a través del dibuix, l’escultura o la fotografia mostra què senten els autors al voltant d’aquesta realitat. JAUME MUELAS, coorganitzador de “Migracions” “Per donar una resposta enfront la situació que vivien els migrants i els refugiats, fa un any, sobretot arran de la guerra de Síria, vam pensar que havien de donar una resposta amb les nostres eines, que era l’art.” “Migracions” no és només un projecte artístic. S’ha concebut també perquè es puguin aconseguir fons econòmics. LAIA VALIENTE, coorganitzadora de “Migracions” “Els fons que recaptem són per les tres ONG que participen amb nosaltres, Pro Activa Opens Arms, Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat i Metes sense fronteres. El correu art va directament a elles i després la meitat del preu de les obres, els artistes també les donaran.” Els escolars de la Barceloneta estan coneixent de més a prop la realitat de les migracions a través de la mostra. Primer se’ls fa una visita guiada i després és temps per la reflexió. JAUME MUELAS, coorganitzador de “Migracions” “Intentar posar el nen en el lloc dels altres que és una mica l’exposició, tots som o podem ser emigrants i ara són uns altres. Perquè nosaltres hem sigut migrants abans i podem tornar a ser-ho” La mostra estarà al centre cívic de la Barceloneta fins al 25 de novembre però la intenció és moure-la per tot l’estat.

L’exposició “Migracions”, que es pot veure aquests dies al Centre Cívic Barceloneta, forma part d’un projecte artístic més ampli. A través d’aquesta iniciativa a més de reflexionar sobre les migracions també s’intenta recaptar fons econòmics per ajudar els refugiats.

“Migracions” és un projecte artístic solidari que es va idear com a resposta a la situació que estaven vivint els refugiats sirians ara fa un any. És una iniciativa en la qual han col·laborat prop de 150 artistes de tot el món, tot i que en la part més visible, la mostra “Migracions”, que es pot veure ara al Centre Cívic Barceloneta, és obra d’una trentena d’artistes de diferents disciplines. Tots ells han creat una obra per a la mostra en què expressen què senten amb les migracions. Però el projecte va més enllà, vol aconseguir fons econòmics per contribuir a pal·liar la situació de molts refugiats i també és una eina educativa. Els escolars de la Barceloneta estan coneixent el fenomen de les migracions i reflexionen sobre aquesta realitat a través de la mostra.