"Aquest era jo de jove." El Ramon coneix bé aquestes parets. Aquest edifici ara és un centre cívic, però el 1855 es va inaugurar com a fàbrica d'estampats i va ser-ho fins que la va comprar el senyor Farrero. ORIOL GRANADOS, Centre d'Estudis de Montjuïc "Va construir un gran complex i es va convertir en fàbrica de galvanitzats. L'edifici es va haver de readaptar i es va avançar molt tecnològicament, les màquines de vapor, per exemple, van desaparèixer." El Ramon només tenia 14 anys quan hi va començar a treballar. RAMON ANGLÈS, extreballador de la Fàbrica Farrero "Aquí fèiem el que podíem, no ens donaven cap facilitat. Havíem de portar roba vella i com que no teníem guants ens els fèiem amb parts de la bicicleta. La pitjor època va ser durant les restriccions. No teníem llum, feia fred i teníem por, perquè gairebé tots érem canalla. Per mi això és com si fos casa meva. Ja venia als 12 anys a veure com soldava el meu pare i quan hi vaig entrar ja en sabia i tothom se'n feia creus." Després de la guerra va quedar sota control obrer i s'hi va fabricar material bèl·lic. L'any 1965 va tancar i es va remodelar l'entorn de l'edifici amb la construcció de nous habitatges. 19 anys més tard es va inaugurar el Centre Cívic Casa del Rellotge. ORIOL GRANADOS, Centre d'Estudis de Montjuïc "Es deia Casa del Rellotge perquè l'edifici central tenia una torre amb un rellotge. No s'ha conservat, però s'hi ha posat un rellotge com a homenatge." I estan d'aniversari, fan 30 anys. GEMMA ESCRIBÀ, directora del Centre Cívic Casa del Rellotge "Volem que sigui una celebració oberta als veïns i veïnes que formen el centre cívic. L'objectiu és fer una retrospectiva des de la fàbrica fins a l'actualitat." Faran una altra exposició, més activitats i, aquest setembre, una gran festa per a tots els usuaris.

L’edifici de la Casa del Rellotge es va inaugurar el 1855. En aquell moment era una fàbrica d’estampats, activitat que va durar fins que dècades més tard el senyor Farrero va comprar l’espai per construir un gran complex i convertir-lo en una indústria de galvanitzats.

Després de la guerra va quedar sota control obrer i s’hi va fabricar material bèl·lic. L’any 1965 va tancar i es va remodelar l’entorn de l’edifici amb la construcció de nous habitatges. 19 anys més tard es va inaugurar el Centre Cívic Casa del Rellotge.