La Casa de la Premsa es va construir durant el 1927 per facilitar la feina dels periodistes durant l'Exposició Internacional de 1929. És un edifici d'estil eclèctic i dissenyat per Pere Domènec i Roure, fill de Domènec i Montaner. JOSEP GUZMÁN, membre del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec “La idea del consistori de Barcelona era recuperar una zona militar per a la ciutadania, igual que el 1888 es va recuperar la Ciutadella per a la ciutadania amb l'exposició internacional. L'any 1929 es va fer el mateix.” Durant l'Exposició de 1929, des d'aquí van treballar periodistes nacionals i internacionals amb tot tipus de comoditats. Disposaven de sala de redacció, espai de conferències, dos telèfons transatlàntics i, fins i tot, tres habitacions per poder allotjar-se. JOSEP GUZMÁN, membre del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec “En el seu moment era avançat. Es va voler donar molta importància al llançament de Barcelona l'any 29 i es va cuidar molt a la premsa. Va ser un lloc d'on sortien totes les notícies internacionals. .” Un cop acabada l'Exposició, els periodistes van deixar de tenir relació amb la Casa de la Premsa. El 1934, l'Ajuntament va cedir aquest espai a la Guàrdia Urbana. JOSEP GUZMÁN, membre del Centre de Recerca Històrica del Poble-sec “En èpoques franquistes aquí hi havia l'intendència. El màxim intendent de la Guàrdia Urbana estava aquí. No hi ha calabossos, però sí que hi havien els comandaments.” Actualment, la Guàrdia Urbana encara utilitza una part de l'edifici com a magatzem., Diverses entitats del Poble-sec, però, volen convertir l'espai en un equipament municipal i evitar, d’aquesta manera, que la construcció es degradi més.

El 3 de març de 1927 es va col·locar la primera pedra de la Casa de la Premsa. Era un dels pocs edificis amb fonaments que es van fer durant l’Exposició Internacional de 1929. La construcció va ser dissenyada Pere Domènec i Montaner, fill de Domènec i Montaner. La influència del seu pare es nota en el maó vist i la ceràmica vidriada, que recorda l’estil de l’Hospital de Sant Pau.

Des d’aquest espai la premsa nacional i internacional havia de donar a conèixer tot el que passava a la ciutat. Els periodistes disposaven de tota mena de comoditats: sala de premsa, espai de conferències, telèfons transatlàntics i un espai amb tres habitacions per poder allotjar-se.

Un cop acabada l’Exposició Internacional, la idea del consistori era convertir l’edifici en la seu de la premsa barcelonina, però finalment el 1934 es va cedir l’espai a la Guàrdia Urbana, que hi va traslladar els seus màxims comandaments durant l’època franquista. Actualment, però, la Casa de la Premsa és un edifici infrautilitzat. Per evitar que la degradació vagi a més i recuperar l’espai com a equipament municipal, s’ha creat la Comissió de Recuperació del Palau de la Premsa, una entitat que ja rep el suport de 600 veïns del Poble-sec i de més de 25 associacions.

Des del consistori ja han fet una anàlisi històrica i arquitectònica de l’edifici i asseguren que està en millors condicions del que es pensava inicialment i que treballaran conjuntament amb els veïns els usos que ha de tenir el futur equipament municipal.