La plataforma Salvem el CAP Numància ha engegat una recollida de signatures per aturar l’eliminació dels serveis dels especialistes i l'acomiadament de personal de l'ambulatori. Des de l’Institut Català de Salut diuen que la mesura no és cap retallada, sinó un procés de descentralització dels professionals. RAFAEL RUIZ, gerent de l'ICS a Barcelona “El que vol és que els especialistes que estaven concentrats abans a un centre com és el cas de Numància es vagin descentralitzant i vagin a visitar al mateix centre d'atenció primària on els pacients es visiten habitualment amb el seu metge de capçalera.” La mesura afectarà més de 130 mil usuaris dels districtes de Sants-Montjuïc i les Corts que, a partir d'ara i segons informa l’ICS, disposaran de servei d'oftalmologia, urologia i traumatologia al seu ambulatori. Tot i això, els usuaris desconfien de la mesura. XAVIER ANDRÉS, usuari “Per un costat em sembla bé perquè així els tenim més a prop de casa i no hem de desplaçar-nos tant, però d'una altra banda suposo que intenten reduir i aquesta és la part negativa de la qüestió. Intenten reduir personal i penso que les llistes d'espera s'allargaran.” Des de l'ICS asseguren que amb aquesta mesura les llistes d'espera no superaran els 45 dies en el cas de les visites ordinàries i els 30 si són preferents.

Treballadors i usuaris del Centre d’Atenció Primària de Numància han engegat una recollida de signatures per impedir l’eliminació de les especialitats i l’acomiadament de personal que asseguren que vol dur a terme l’ICS en aquest CAP. Des de l’Institut Català de Salut, però, asseguren que es tracta d’un procés de transformació de l’atenció especialitzada per acostar-la als ciutadans.

L’Institut Català de Salut vol descentralitzar els especialistes del CAP Numància i apropar-los a diversos CAP de Sants i les Corts. Aquesta mesura fa temps que s’aplica, però ara la intenció és  fer-ho amb la majoria d’especialitats. Això està generant desconfiança tant en els usuaris com en alguns treballadors, que creuen que aquesta iniciativa pot allargar les llistes d’espera i suposar una retallada de personal.

La Plataforma en Defensa del CAP Numància està recollint signatures per evitar-ho. L’ICS, però, es compromet a fer que les llistes d’espera no superin els 45 dies en el cas de les visites ordinàries i el 30 en el cas de les preferents. A més, asseguren, el personal que treballa a Numància no serà acomiadat sinó que, o bé acompanyarà l’especialista, o bé se’l reubicarà en un altre servei.

Els serveis afectats per aquesta mesura seran traumatologia, oftalmologia, otorinolaringologia, urologia i reumatologia que a partir d’ara es desplaçaran als ambulatoris Carles Ribas, Bordeta-Magòria, Numància, Sants/Carreras-Candi, Montnegre, Les Corts-Pedralbes i La Marina.