El sol lluirà amb ganes a Barcelona tant dissabte com diumenge, tot i la presència d’alguns núvols prims. La temperatura fregarà els 25 ºC dissabte. Diumenge recularà lleugerament.

La temperatura de l’aigua del mar ara fa exactament una setmana es trobava a 16,2 ºC a un metre de profunditat a la Barceloneta, segons les dades de l’observador meteorològic Diego Lázaro. En espera de la nova dada setmanal, aquest matí – i com a repte experimental de ‘el matí de Barcelona’- s’ha mesurat la temperatura de l’aigua a l’espigó de la Mar Bella. L’onatge notable d’aquest divendres ha impedit fer-ne una mesura acurada a les roques de l’espigó, malgrat que a la platja s’ha obtingut un valor superficial de 18,2 ºC.

El sol ens acompanyarà durant tot el cap de setmana, tot i la presència d’alguns núvols alts inofensius. La temperatura dissabte s’acostarà als 24 o 25 graus al centre de la jornada, diumenge voltarà els 22 o 23 ºC. La crema solar serà un element imprescindible ja que el sol aquests dies pica tant com a finals de juliol. L’índex UVI previst serà 7, un valor qualificat com a alt.

La temperatura, tant de l’aire com de l’ambient, convidarà a prendre un dels primers banys de la temporada. Caldrà, però, estar pendents de les banderes, ja que es preveu que es mantingui cert tràngol marítim, sobretot dissabte. El vent de garbí bufarà moderat divendres a la tarda i també es tornarà a activar, de forma transitòria, dissabte a la tarda. Diumenge encalmarà i la situació marítima tendirà a millorar.

La temperatura continuarà assenyalant valors força elevats al llarg de la setmana vinent a causa de l’arribada d’una bombolla d’aire càlid procedent del nord d’Àfrica. La marinada frenarà el mercuri a la costa però terra endins els termòmetres es dispararan per damunt dels 30 ºC.

A continuació podeu veure les imatges enregistrades en directe i el pronòstic de @btveltemps des de l’espigó de la Mar Bella: