Arran de la inauguració de la nova rambla elevada que cobreix les vies del tren i el metro fins a la plaça de Sants, alguns veïns es queixen que els vianants passen ara a tan sols dos metres del seu balcó, la qual cosa amenaça tant la seguretat com la intimitat de casa seva. Això els obliga a viure amb les persianes abaixades i/o els tendals tancats, si es volen estalviar mirades indiscretes i fins i tot comentaris -que senten perfectament- sobre com és o com tenen casa seva per dins.

Els nous Jardins de la Rambla de Sants queden a l’altura del segon o tercer pis dels blocs més propers i, en determinats trams, el passeig és a tocar dels balcons. Concretament, els veïns més perjudicats per aquesta pèrdua d’intimitat són els del número 122 de la rambla de Badal, que fan xamfrà entre les dues rambles a diferents nivells. El síndic de greuges, actuant d’ofici, s’ha adreçat a l’Ajuntament de Barcelona perquè informi de “les mesures cautelars que té previst aplicar de manera immediata”, així com de totes les mesures correctores que vulgui adoptar més endavant per evitar aquesta situació.

Els responsables municipals estan en converses amb els veïns i els han ofert una solució: instal·lar unes mampares als seus balcons. L’Ajuntament n’assumiria el cost total de fer-ho. És una de les opcions que hi ha sobre la taula per solucionar el problema, però només tirarà endavant si els afectats hi estan d’acord, subratllen fonts del consistori. També recorden que aquests veïns han format part de la comissió de seguiment del projecte de cobertura de les vies de Sants, on les seves propostes no van trobar el consens necessari entre els altres membres.