Només fa un dia que s'ha estrenat la rambla de Sants, i una vegada més s'ha omplert de veïns que han volgut veure en persona el nou espai que ha guanyat el barri. Les primeres impressions han estat bones, però alguns asseguren que aquesta nova infraestructura els perjudica. Són els blocs de la rambla de Badal i del carrer d'Antoni de Capmany, que tenen el passeig a tocar del balcó. Alguns s'ho prenen amb bon humor i anuncien que venen un pis amb vistes a l'interior o es comparen amb programes de televisió, però tots coincideixen que ja no tenen intimitat. DORITA JUAN "Es que se ve todo, hay el ascensor y las escaleras mecánicas y se ve todo lo que hago..." Aquests blocs es van construir el 2000 i tres anys més tard es van fer les obres de l'AVE. Necessitaven més espai i com a conseqüència van ampliar la part central de les vies. Aquí van començar els problemes, perquè els veïns hi quedaven molt a prop, així com del calaix. Els veïns asseguren que van assistir a diverses reunions mentre es dissenyava el projecte i que van fer propostes que l'Ajuntament no ha tingut en compte. Ara ja s'han posat en contacte amb advocats per, si cal, denunciar. CRISTÓBAL TORREGROSSA "Bàsicament el que volem és que sigui una obra per a tots i no intrusiva. Només demanem que tota aquesta zona de vegetació estigui davant de casa i protegeixi la nostra intimitat." Volen que aquest passeig es desviï i no passi per davant de casa, que traslladin la pèrgola uns metres més avall i que en l'estructura de davant de les finestres hi instal·lin aquestes plantes enfiladisses, més frondoses que les que tenen ara. Mentre no es trobi solució, diuen que s'hauran d'acostumar a abaixar el toldo.

Els veïns que tenen el balcó a tocar de la nova rambla verda elevada de Sants es queixen que aquesta infraestructura els perjudica. Han penjat pancartes reivindicatives per denunciar que no tenen intimitat. Diuen que van fer propostes a l’Ajuntament per evitar tenir el passeig tan a prop de casa, però no se’ls ha fet cas. Els blocs afectats són els de la intersecció entre la rambla de Badal i el carrer d’Antoni de Capmany i asseguren que, si cal, ho denunciaran.

Un cop inaugurats ahir els nous Jardins de la Rambla de Sants, els veïns comencen a fer valoracions del resultat final. La majoria es mostren satisfets amb el allò que han vist, però alguns diuen que aquesta gran infraestructura els perjudica. El problema és que hi ha uns blocs de pisos del carrer d’Antoni de Capmany amb la rambla de Badal que tenen el balcó a tocar del passeig. Asseguren que ja no tenen intimitat i que tothom pot veure què fan dins de casa o a la seva terrassa.

Alguns d’aquests veïns formaven part de la comissió d’obres que ha dissenyat el projecte i asseguren que ja van avisar que en el tram dels seus blocs hi havia un punt conflictiu que s’havia de solucionar. Van proposar desviar el passeig lateral perquè no passés per davant de casa seva; també van demanar que la pèrgola es traslladés i que no quedés davant de l’edifici; i, en darrer lloc, que es posessin estructures metàl·liques amb plantes enfiladisses que tapessin la visió.

Aquests blocs afectats es van construir l’any 2000 i estaven a una distància prudencial de les vies de tren. Al cap de tres anys es van fer les obres de l’AVE i es va ampliar l’espai que ocupaven les vies, de manera que hi van quedar ja molt a prop. Després també s’hi va construir el calaix. Critiquen que l’Ajuntament no ha fet cas de les seves propostes i diuen que, si cal, ho denunciaran.