Unes anxoves van transformar el negoci de la Paqui fa gairebé 20 anys. En plena crisi dels 90, veia com el seu celler tradicional perdia clients. Cada vegada menys gent comprava el vi a doll. Per mirar de capgirar el rumb, el seu marit li va proposar començar a oferir tapes d'anxoves. PAQUI MOLINA, Celler Ca la Paqui "Yo me negué. En aquel momento le dije: 'Estás loco. Esto no puede ser. Esto de aquí no va a salir. Esto no va a funcionar.' Él me dijo que íbamos a intentarlo. Entonces, a regañadientes yo lo intenté. Y la gente empezó a venir, a consumir las anchoas. Cuesta, como todas las cosa cuando empiezas, cuesta de salir. Las primeras semanas pensaba que nos íbamos a comer todas las anchoas, pero fuimos viendo que cada vez se consumían más, que a la gente le gustaban mucho. Que unos se traían a otros amigos aquí." Ara s'han convertit en el plat estrella del celler. La Paqui explica que té clients que vénen des de Premià de Mar o Badalona per menjar-les. De fet, la major part de la seva clientela és de fora del barri del Clot. I això que l'establiment hi és des de 1983, amb ella sempre darrere del taulell. PAQUI MOLINA, Celler Ca la Paqui "Yo creo, que ahora mismo, después de tener los hijos y que se te marchen y te quedas sola con el marido, para mi es mi vida. Para mi es vida. Yo no me levanto un día triste porque sé que tengo mi bodega. Y para mi eso es todo. Y que tengo mis clientes. Es que algunos ya son como parte de mi familia." El perfil d'aquests clients ha anat variant amb el temps. No només la seva edat, ja que al principi hi venia gent més gran i ara ho fan els joves, sinó el tipus de productes que consumeixen. Les tapes de la Paqui han tret bona part del protagonisme a les bótes de vi.