Els veïns del Turó de la Peira ja han rebut el regal de Nadal que havien demanat a l’Ajuntament: el canvi de recorregut del Bus del Barri 122, perquè connectés la part alta. ANTONIO SILVA, AV Turó de la Peira “S’ha complert la paraula. Es va dir a la reunió que a veure si era possible que fos abans dels torrons i és un fet. Aleshores tenim que tota la part nord i el casal d’avis de Can Peguera que està a la part de Fabra i Puig i les escoles que hi ha allà, doncs és un benefici per a ells.” El canvi de recorregut suposa afegir dos minuts al circuit del 122, però connecta diversos equipaments de la zona de la Vall d’Ordesa i Fabra i Puig amb serveis bàsics com el CAP o el mercat. JUSTO DE CASTRO, veí “Va bé però ja era hora de que posessin alguna cosa, perquè per aquí deien que passaria l’autobús gran però bé, si passa el petit és igual.” JOSÉ ANTONIO GARCÍA, veí “Aquesta banda com que és la banda més occidental del barri que només té un carrer d’entrada, doncs queda molt aïllat, i està bé per que dóna servei a aquesta banda del barri, la veritat.” Han estat anys de reivindicacions fins aconseguir l’ampliació del recorregut. El canvi és important sobretot perquè es tracta d’un veïnat d’edat avançada que viu en carrers costeruts.

Des d’aquesta setmana els veïns de la part alta del Turó de la Peira ho tenen més fàcil per accedir al CAP o al mercat. Després d’anys de reivindicacions i esperes, el Bus del Barri 122 ha modificat el recorregut per connectar els carrers de la Vall d’Ordesa i del Cadí amb la resta del Turó de la Peira.

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha afegit dues noves parades del Bus del Barri 122 al pas pel passeig de Fabra i Puig, carrer de la Vall d’Ordesa i del Cadí, al Turó de la Peira. El canvi beneficia unes comunitats de veïns envellides en una zona fins ara poc comunicada amb els serveis bàsics del barri, i també és positiu per als alumnes de dos centres educatius i un casal de gent gran.

Els veïns feia anys que reclamaven l’ampliació del recorregut del bus per connectar la zona  amb serveis bàsics com el mercat o el CAP, però primer es van haver d’adaptar alguns carrers per permetre el pas dels vehicles, com ara un gir al carrer de Canfranc, i després ha calgut l’aprovació de TMB.

El nou recorregut de la Línia 122 arrenca al passeig de Fabra i Puig, a l’altura del carrer del Teide, per continuar una illa més enllà i girar pel carrer de la Vall d’Ordesa on té dues noves parades fins a arribar al passeig de la Peira, on enllaça amb el recorregut original.