És un dels busos del barri amb més demanda de la ciutat. L’agafen cada dia més de 3.000 persones que van de la Vila de Gràcia al barri de la Salut. És l’única opció de transport públic per arribar a les quatre escoles que hi ha a la zona, als centres de salut com l’Hospital de l’Esperança o el CAP Larrard o a l’entrada principal del Parc Güell del carrer d’Olot. La comunitat educativa i les associacions de veïns de la Vila de Gràcia i la Salut consideren que el servei actual no s’ajusta a la demanda. ALBERT VILALLONGA, AMPA de l’Escola Turó del Cargol “El que estem demanant és que s’incrementi el que seria la capacitat o bé posant més freqüència o posant autobusos una mica més grans, perquè entenem que els grans no passen per les corbes que hi ha per tot el barri de la Salut.” Des de fa temps que aquest problema preocupa les famílies de les escoles. Aquest any, però, la pressió de passatgers s’ha incrementat. Hi ha una classe addicional de P3 a l’Escola Turó del Cargol i l’afluència de turistes que han descobert aquest bus per arribar al Parc Güell. ALBERT VILALLONGA, AMPA de l’Escola Turó del Cargol “Tot això fa que sigui un autobús molt saturat i que tinguem problemes de vegades fins i tot per poder-lo agafar els usuaris, diguéssim, habituals i llavors hem fet la demanda tant a l’Ajuntament com a TMB per buscar una solució que sigui definitiva, perquè això és un tema que ja fa bastants anys que s’arrossega.” El districte de Gràcia ha assegurat a la comunitat educativa i veïnal que buscarà una solució per millorar el servei de la línia 116.

Escoles i veïns de la Vila de Gràcia i la Salut demanen millores per a la línia de bus 116. Aquest Bus del Barri té cada vegada més usuaris i la situació, segons expliquen els passatgers, és complicada. De vegades, no hi pot pujar tothom, perquè va ple i a les hores d’entrada a les escoles s’omple. Per aquest motiu, els usuaris han enviat una carta al districte de Gràcia i a TMB en què demanen solucions.

Són les escoles i les AMPA del Baldiri i Reixac, Reina Elisenda, Kostka i Turó del Cargol i les associacions de veïns de la Vila de Gràcia i de la Salut, Parc Güell i Sanllehy que han traspassat el seu malestar a l’Administració. Reclamen que es facin millores a la línia 116 per tal que no se saturi de passatgers en hores punta, com al matí amb l’entrada dels alumnes a l’escola. Per això, creuen que s’hauria d’incrementar la capacitat de viatgers, sigui amb més freqüència de pas o amb vehicles més grans, tot i que no es podria substituir el bus petit per un de gran per l’orografia de la zona. Segons Albert Vilallonga, de l’AMPA de l’Escola Turó del Cargol, “entenem que els grans no passen pels revolts que hi ha per tot el barri, però sí que es podria buscar un terme mitjà”.

Les dades de TMB de maig de 2016 confirmen que la línia 116 és un dels busos de barri més utilitzats pels ciutadans, són 3.131 viatgers diaris en dies feiners. Famílies, gent gran i turistes són els principals usuaris, ja que el 116 connecta la Vila de Gràcia amb el barri de la Salut i amb els principals punts d’aquesta zona. Com expliquen els usuaris, és l’única opció de transport públic per arribar a les quatre escoles que hi ha al barri, als centres de salut com l’Hospital de l’Esperança o el CAP Larrard o a l’entrada principal del Parc Güell del carrer d’Olot. A més, aquest any el problema s’incrementa, ja que hi ha una classe addicional de P3 a l’Escola Turó del Cargol.

La comunitat educativa i les entitats veïnals ja han enviat una carta al districte de Gràcia i a TMB perquè busquin com solucionar aquest problema, que asseguren que ve de llarg. L’Administració els ha respost que coneix la problemàtica i que intentarà millorar la línia.