Literatura especialitzada en els gèneres pulp, de terror i de ciència-ficció. Aquesta és la carta de presentació de Black Mask, que es va sumar el març passat a les més de 30 llibreries que configuren l'Associació de Llibreters de Gràcia. Després de cinc mesos, però, aquest comerç ha decidit tancar. Però, tot i que el local desapareix, Black Mask es reinventa. Des de dissabte la novel·la de terror s'incorpora dins de la llibreria Consumició Obligatòria. ORIOL HERNÁNDEZ, llibreria Black Mask "Som un fotimer de llibreries, però amb uns quants sí que tenim un tracte especial que, com que tampoc no ens fem la punyeta els uns als altres, cadascú té el seu caminet i la seva història, doncs ja que la nostra estava bastant fotuda intentem col·laborar els uns amb els altres, el que passa és que aquests s'han passat de rosca." El gremi de llibreters de Gràcia ha anat teixint complicitats amb activitats conjuntes. Quan Black Mask va anunciar que tancava pel preu del lloguer i per una ubicació no tan transitada com pensaven, de seguida es van trobar amb el suport del gremi. MARTÍ MIRET, llibreria Consumició Obligatòria "La sensació que m'he trobat a Gràcia és que realment no som competència, no hi ha competència, hi ha barri, ningú no es trepitja, al contrari, ens donem suport, d'aquí que ens hem associat. L'Associació de Llibreters de Gràcia no és res més que això, és posar fil a l'agulla i anem tots junts, a part d'establir la Vila de Gràcia com el barri cultural de Barcelona és sensacional." Ara, les dues llibreries comparteixen local. Tot i tenir especialitzacions molt diferenciades, han evitat així que una llibreria desaparegués. La Vila dels llibres continua amb més de 30 comerços que interactuen i s'organitzen plegats.

Més d’una trentena de llibreries treballen conjuntament a la Vila de Gràcia amb la voluntat de convertir el barri amb la zona cultural de Barcelona. Des de l’Associació de Llibreters de Gràcia, teixeixen complicitats, organitzen activitats conjuntes i donen un cop de mà els comerços que ho necessiten.

Aquest ha estat el cas de la llibreria Black Mask, que va inaugurar el local fa cinc mesos al carrer del Torrent d’en Vidalet i s’ha hagut de traslladar per manca de clients. Tot i així, no ha tancat. Els responsables de Consumició Obligatòria han obert les portes al seu local a Black Mask, una bona alternativa perquè Gràcia no perdi la literatura de terror, ciència-ficció i pulp. El tàndem literari comparteix local al carrer del Diluvi.