El precinte de l’edifici estava programat per aquest matí però finalment no s’ha produït. Ahir, in extremis, l’espai de cotreball va presentar un recurs que l’Ajuntament ha acceptat i això els ha permès guanyar temps per adequar-se a la normativa. JUDITH CALABRIA, consellera tècnica del districte de Gràcia “Ells tindran el temps per parlar amb els seus tècnics i amb aquest acompanyament que nosaltres també els oferim des del districte perquè es puguin adequar a les dues llicències que els demanem, tant d’obres com d’activitat i mentrestant, que ells puguin assegurar la bona convivència amb el veïnat.” El districte de Gràcia ha convocat avui una reunió d’urgència per tal que Betahaus Barcelona pugui complir amb la normativa i readaptar les activitats que han provocat algunes queixes veïnals. Els quatre cofundadors de l’espai de cotreball més gran de la ciutat asseguren que faran un esforç per normalitzar la situació en aquest període, que es pot allargar d’un a tres mesos aproximadament. EDU FORTE, cofundador de Betahaus Barcelona “Faltan obras que són las que realmente se necesitan, pero hoy la traba principal sigue siendo una legalización de las obras que ya se han realizado y la presentación de este cambio de uso.” Ara és un edifici d’us industrial i ha de fer les reformes pertinents per ser considerat un immoble d’oficines. Betahaus Barcelona no desapareix, però durant els últims dies l’espai s’ha anat buidant per la incertesa del seu futur.

L’espai del carrer de Vilafranca té 1.750 metres quadrats i cinc plantes. La majoria són oficines compartides, un “office”, terrasses i un espai per fer xerrades i activitats. Hi treballen 200 persones que en la situació de possible tancament moltes s’ha recol·locat a altres espais.

De fet, estava previst el precintament, però un recurs que ha presentat Betahaus ha estat admès per l’Ajuntament i això els ha permès guanyar temps. Segons el districte de Gràcia des de 2014 l’espai ha anat presentant documentació i fent diferents obres i ara cal regular-ho tot. Per això, el consistori els ha ofert un acompanyament perquè es puguin adequar a les dues llicències que els demanen, d’obres i d’activitats. Betahaus demana temps, ja que assegura ja ha començat a fer els canvis per adaptar-se a la normativa que demana un canvi d’ús d’industrial a oficines, que disposin de 13 places d’aparcament i de plaques fotovoltaiques.

A més, el districte també els demana que modifiquin aquelles activitats que poden molestar els veïns de l’entorn, ja que hi ha hagut queixes que han arribat fins a l’Audiència Pública. Betahaus explica que també s’ha anat adaptant a aquests problemes i han, entre d’altres, tancat el taller de construcció de què disposaven. Ara, mentre duri el procediment del recurs asseguren que faran tots els esforços per adequar-se a la normativa i poder continuar amb el projecte.