La façana de l'antiga fàbrica de Benet Campabadal es conserva pràcticament igual a quan va obrirles portes l'any 1915. S'hi feien cintes de seda de merceria i confecció. I era una de les poques fàbriques que hi havia a una zona tan rural com eren de les Corts. El propietari, Gabriel Benet Campabadal, era l'ànima de l'empresa que donava feina a veïns -sobretot dones- de Les les Corts i Sants. Entre ells, el Josep Moran, que va treballar al departament de Personal. JOSEP MORAN, lingüiísta i veí de les Corts “El senyor Benet era molt religiós, en el bon sentit de la paraula. Fins i tot socialment. Estava molt vinculat a la parròquia. Per Setmana Santa -estic parlant d'abans del concili- venia un capellà i feia uns sermons a les senyores. Bé, hi havia un ambient paternalista perquè les senyores teniíen nens i fills i no podia haver-hi un ambient tens.” Campabadal, fins i tot, va arribar a disfressar-se de rei mag per repartir regals entre els fills dels treballadors, i contractava bandes de música per les festes de lLa Mercè. Els productes Campabadal eren dels millors del sector. Es va invertir molt en publicitat, fins i tot es va fer un concurs de cartells i expositors de cartró. La publicitat s'exhibia en els propis vehicles de la fàbrica. Tot i l'èxit, l'empresa va tancar les portes a la dècada del 1980. “La crisi general del tèxtil, van tancar totes. Ara això ho fan a la Xina, van tancar totes.” La fàbrica va quedar uns anys abandonada fins que se li van donar nous usos. Ara, es treballa per fer-hi la nova biblioteca del districte de lLes Corts. L'espai conservarà la tradicional nau en dent de serra que forma part del paisatge de lLes Corts des de fa 100 anys.

Era una fàbrica de cintes de seda per a la merceria i la confecció i va estar activa des de 1915 fins als anys 80 del segle XX, quan va tancar per la crisi del tèxtil. Portava el nom del seu propietari, Gabriel Benet Campabadal, i donava feina, principalment, a veïnes de Sants i de les Corts. Campabadal era molt paternalista amb els seus empleats. Es preocupava que gaudissin de les festes assenyalades com ara les de La Mercè o Nadal, dates en les quals fins i tot es disfressava de rei d’Orient.

La Benet Campabadal és tot un símbol de les Corts, especialment per la seva nau principal: de planta única i amb una coberta de dents de serra que encara es manté. La fàbrica, que està situada entre els carrers de Comtes de Bell-lloc i Novell, va estar abandonada un temps després del tancament, fins que s’hi van trobar nous usos. Durant anys es va utilitzar com a magatzem per al districte de les Corts i va ser la seu de la Fundació Centre del Vidre fins que aquesta es va traslladar al Poble Espanyol. Ara és la seu de l’Ateneu de Fabricació de les Corts i s’hi estan fent obres per construir-hi a nova biblioteca del districte.