“En aquest solar i aparcament de cotxes hi aniran els barracons de P3 i l’institut.” Al juny s’iniciaran les obres en aquest solar de la cantonada dels carrers de Sancho de Ávila amb Llacuna. S'hi ubicaran barracons per acollir prop de 200 alumnes de P3 i primer d’ESO. Per la Plataforma d’Educació Pública del Poblenou i l’associació de veïns és la constatació que no s’ha planificat bé l’oferta de places d’ensenyament públiques al barri. Asseguren que feia anys que ho advertien. AMADOR PISABARRO, Associació de Veïns del Poblenou “És un barri que està creixent al contrari de la resta de Catalunya i que es necessiten més places escolars perquè la població creix, s’hi fan més habitatges i aquesta necessitat la podien tenir prevista.” La solució fa camí. Al setembre es construirà el futur Institut Maria Espinalt en aquest altre descampat al carrer Antic de València amb Espronceda. Pel que fa a les places de primària, el districte de Sant Martí ha anunciat recentment la creació d’un centre annex a l’Escola La Llacuna. JOSEP MARIA MONTANER, regidor del districte de Sant Martí “Creant dues línies noves a l’Escola La Llacuna, que es faran en un solar molt pròxim i que serà, això sí que és una conquesta que s’ha aconseguit, que serà una escola nova que no estava prevista i a la qual la Generalitat s’ha compromès.” “Una altra demanda dels pares i dels veïns és més informació sobre com serà aquest espai provisional per a alumnes de P3 i 1r d’ESO. Sobretot per si consideren que hi poden fer alguna aportació abans que es construeixi. Us ho ha explicat des del barri del Poblenou, Àlex Jassé.”

Les obres dels mòduls començaran en breu en un aparcament municipal ubicat al descampat on s’ha de construir la futura illa d’equipaments situada entre els carrers de la Llacuna, Sancho de Ávila, Roc Boronat i Almogàvers. L’espai acollirà, a partir d’aquest setembre, els alumnes de primer d’ESO de l’Institut Maria Espinalt i els de P3 d’una nova escola, un centre que el districte va anunciar fa poc que seria annex a l’Escola La Llacuna.

Des de la Plataforma d’Educació Pública del Poblenou i l’associació de veïns del barri demanen informació sobre com serà aquest espai provisional i asseguren que aquesta situació s’hauria pogut evitar si s’haguessin atès a temps les demandes d’equipaments educatius a la zona.

A priori, els primers que podran abandonar els barracons seran els estudiants de secundària. Al setembre començaran les obres del nou institut Maria Espinalt. S’ubicarà al camí Antic de València amb Espronceda i ha d’estar enllestit al desembre de 2017. Els alumnes de pàrvuls, d’entre tres i cinc anys, hauran d’esperar una mica més. L’Ajuntament ha anunciat recentment el compromís del Consorci d’Educació per crear una nova escola annex a l’Escola La Llacuna, però manca fer el projecte i establir un calendari.