Aquestes imatges són del documental 'Obras en el balcón', de Toni Rodríguez. Les va enregistrar durant l’any que van durar les obres al carrer d’Andrea Dòria, al barri de la Barceloneta. Va començar a gravar sense cap objectiu, però passat un temps es va adonar que hi havia un fil conductor. TONI RODRÍGUEZ, autor del documental ‘Obras en el balcón’ “Com la gent gestionava el fet de compartir un mateix espai amb les obres, perquè la gent el curiós és que encara que aquest carrer estigui mig tallat per obres, la gent no se’n va al carrer de baix per passar, passa per aquí perquè sempre passa per aquí .” La gent de la Barceloneta, segons l’autor, fa molta vida al carrer. Aquesta peculiaritat, que es pot veure en el documental, provoca que hi hagi situacions que en un primer moment poden passar desapercebudes. TONI RODRÍGUEZ, autor del documental ‘Obras en el balcón’ “Estem acostumats més que a mirar a reconèixer, mires un moment alguna cosa, ho reconeixes i dius ja està, però si et quedes una mica més mirant allà, passen coses .” El documental, que dura 57 minuts, és el resultat de més de 25 hores de material enregistrat des del balcó del domicili de l’autor.

La Barceloneta té diferents carrers clau que connecten els diferents extrems del barri entre si. Un d’aquests és el carrer d’Andrea Dòria, punt de pas obligat per arribar a diferents equipaments com el mercat, la biblioteca, el centre cívic o Casal de la Gent Gran.

En aquest barri la vida al carrer és un element molt important, i per això cada cop que hi ha obres s’alteren els hàbits i costums dels veïns. Un veí del barri, Toni Rodríguez, ha recollit en el documental ‘Obras en el balcón’ algunes de les situacions i persones que han passat pel seu carrer durant els dotze mesos que s’hi han fet obres per convertir-lo en plataforma única i per modernitzar-ne alguns serveis.

“El curiós és que encara que aquest carrer estigués mig tallat per obres, la gent no se’n va anar al carrer de baix per passar, va passar per aquí perquè sempre passava per aquí”, diu el Toni. El resultat final de les seves observacions és un documental que dura 57 minuts i que és la selecció de més de 25 hores de material enregistrat des del balcó de casa seva.