El Jordi Freixas i el Jordi Recasens són dos dels fundadors de la Bambolina Negra, un grup de teatre amateur que va néixer al teatre de Sarrià ara fa gairebé 30 anys. Enguany actuaran a la festa major del barri. En aquesta ocasió, per primera vegada, demanaran a l'espectador un donatiu al final de l'obra. La recaptació es donarà a la Fundació Montserrat Gabarró, que té un dels seus centres d'educació al barri. JORDI FREIXAS, cofundador de la Bambolina Negra “Hi ha una persona, un membre de la Bambolina Negra... la Bambolina Negra tenim gent de totes les edats, que té una sèrie de dificultats i en aquest moment es membre d'aquesta escola. I en ser el primer any que fèiem un acte d'aquests vam pensar... i lògicament quan fas un acte d'aquests sempre penses en la proximitat, vam triar la Fundació Montserrat Gabarró”. JORDI JOAN RECASENS, cofundador de la Bambolina Negra. “El que esperem és que estigui ple tot això. Que estigui ple i puguem fer una bona donació. El motiu és boníssim.” Aquest dies estan fent els últims assajos de l'obra que representaran: ‘El mètode Grönholm’. Ho faran aquest cap de setmana en dues sessions. JORDI JOAN RECASENS, cofundador de la Bambolina Negra. “És una obra difícil, són quatre actors, no hi ha entreacte. Ha d'anar tot molt rodat. És un repte, és un repte.” JORDI FREIXAS, cofundador de la Bambolina Negra “Tot i que ja té una anyets, però és... està de rabiosa actualitat el seu context, estem parlant d'un procés de selecció en una empresa i el sistema és que moltes empreses avui en dia es puc garantir que s'estan duent a terme.” La Bambolina Negra espera repetir aquesta iniciativa benèfica en els propers anys.

La Bambolina Negra, integrada avui dia per 30 persones, va néixer i créixer al teatre del centre parroquial de Sarrià ara fa gairebé 30 anys, com a grup de teatre amateur. Enguany, a la festa major del barri, representaran ‘El mètode Grönholm‘, de Jordi Galceran, i per primera vegada demanaran a l’espectador el que ells en diuen “una entrada inversa”. Les activitats de la festa major són gratuïtes, però aquest grup d’actors han pensat demanar un donatiu al final de l’obra. La recaptació s’entregarà a la Fundació Montserrat Gabarró, que té un dels seus centres d’educació especial al barri, les escoles Fasia. “Hi ha una persona, un membre de La Bambolina Negra, que té una sèrie de dificultats, i en aquest moment és membre d’aquesta escola. Hem pensat en la proximitat”, explica Jordi Freixas, cofundador de La Bambolina Negra. “Esperem que estigui ple el teatre i que puguem fer una bona donació. El motiu es boníssim”, remarca Jordi Joan Recasens, també fundador d’aquesta entitat teatral, que ha esdevingut amb els pas dels anys una petita família. “Hi ha gent que comença a caminar amb nosaltres, també hi ha persones jubilades i, fins i tot, hi ha gent que es va conèixer al grup de teatre, que van formar una família i actualment tenen fills que també formen part de La Bambolina Negra”, relata Freixas.

Aquest dies, aquest grup d’actors sarrianencs estan fent els últims assajos d’una obra que per a ells és un repte. “És una obra difícil. Hi intervenen quatre actors, no hi ha entreacte i ha d’anar tot molt rodat”, explica Recasens. Jordi Freixas afegeix que aquesta peça teatral té més d’un al·licient. “Tot i que ja té uns anys -es va estrenar el 2003- està de rabiosa actualitat. Parla d’un procés de selecció en una empresa. És el sistema que moltes fan servir avui en dia.”