És un laboratori polivalent. Tant pot servir per fer una classe, com ara, com per convertir-se en un sala de conferències o per fer una demostració científica. Està situat a la Facultat de Física i Química de la UB, al campus de la Diagonal. Aquest laboratori és un dels espais impulsats pel Barcelona Knowledge Campus, un campus d'excel·lència que des de fa cinc anys rep el suport del Ministeri d'Educació. L'objectiu és que el Campus de la Diagonal funcioni com un espai de recerca únic i integri les dues universitat de la zona, la UB i la UPC. ENRIC CANELA, vicerector de la UB "El fet que s'hi hagin aportat recursos ha afavorit a augmentar aquesta sensació d'integració i ha afavorit a tirar endavant molts projectes que ja hi eren i això ha fet que ens cohesionéssim una mica més." A més de potenciar projectes conjunts, el campus d'excel·lència també vol afavorir la idea d'un únic campus des del punt de vista urbanístic. I per això han tingut l'ajuda del districte de les Corts. JOSEP PUGA, gerent del districte de les Corts "Hem millorat tots els elements urbans perquè no siguin només una agregació d'edificis. I, per altra banda, aquest campus està completament ficat a Barcelona i al districte de les Corts,i s'ha de fer un esforç perquè sigui molt més permeable amb el districte." S'ha millorat l'entrada al campus per la zona nord, s'han creat camins perquè els estudiants puguin accedir millor al bus i una aplicació de cotxe compartit per ajudar a la mobilitat dels estudiants. També s'ha treballat amb les universitats en projectes de districte. Amb la UPC, a l'Ateneu de Fabricació de les Corts i, amb la UB, amb el projecte de memòria de la presó de dones de les Corts. Des de les dues universitats asseguren que continuaran treballant conjuntament tot i que no és clar que en un futur puguin gaudir del mateix finançament que fins ara per part del ministeri. SISCU VALLVERDÚ, vicerector de la UPC "Nosaltres valorem molt aquesta iniciativa i creiem que és un gran trampolí per continuar fent coses. Tenim projectes 20+ 20, tenim elements de finançament en els quals ja no ens plantegem que anirem a buscar projectes de manera individual, si no que ja ens plantegem anar junts." I també seguiran potenciant els projectes amb universitats estrangeres. Un altre dels pilars d'aquest campus d'excel·lència.

El Barcelona Knowledge Campus ha fet cinc anys. Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Universitat de Barcelona i la Politècnica per fer del campus de la Diagonal un espai unitari, tant urbanísticament com en investigació i recerca.

S’ha millorat l’entrada al campus per la zona nord, s’han creat camins perquè els estudiants puguin accedir millor al bus i una aplicació de cotxe compartit per ajudar a la mobilitat dels estudiants. També s’ha treballat amb les universitats en projectes de districte. Amb la UPC, a l’Ateneu de Fabricació de les Corts i, amb la UB, amb el projecte de memòria de la presó de dones de les Corts.

Les universitats de Barcelona i Politècnica  han disposat per a aquest projecte des de fa cinc anys de les subvencions del Ministeri d’Educació i Economia i de l’ajut de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Cambra de Comerç. Les dues universitats estan satisfetes amb les actuacions fetes fins ara, tot i que asseguren que serà un repte continuar treballant a aquest nivell sense finançament.