Denuncien que el carrer on viuen sembla una autovia de cinc carrils. Són un grup de veïns i comerciants de l'avinguda del Príncep d'Astúries que des de fa dos anys demanen una remodelació integral d'aquesta via. MARIA CARME BOU, portaveu de la Plataforma Veïnal Av. del Príncep d'Astúries “Plantegem reduir el trànsit. De cinc carrils passar a tres carrils. Eixamplar les voreres i regular-les. És a dir, fer l'enrajolat nou, perquè hi han moltíssimes caigudes, perquè les voreres en no haver-se fet en 60 anys estan molt desnivellades i molt deteriorades.” MONTSE AIGUAVIVA, veïna de l'avinguda del Príncep d'Astúries “Ja veieu com estan les voreres. Hi ha un desnivell molt important i aquí la gent gran cau moltíssim. Ja hem hagut de recollir a varies persones perquè la gent gran camina arrossegant els peus i no la veuen, i llavors cauen.” La Mònica Domènech forma part de la plataforma i regenta un comerç en aquesta avinguda. Explica que deixa la porta oberta per facilitar l'accés de la gent gran, però es queixa que la botiga se li omple de la pol·lució i del soroll que produeixen els cotxes. MÒNICA DOMÈNECH, comerciant de l'avinguda del Príncep d'Astúries “És difícil poder entendre'm amb la gent quan arrenquen els cotxes, quan paren. Bé, el trànsit aquest que hi ha que és imparable.” Demanen la instal·lació de bancs i de marquesines per les parades del bus, la plantació de més arbrat i substituir l'enllumenat existent, en alguns casos molt pròxim als balcons. Totes aquestes propostes les han recollit en un avantprojecte que ja li han fet arribar a tots els grups polítics de l’Ajuntament. MARIA CARME BOU, portaveu de la Plataforma Veïnal Av. del Príncep d'Astúries “No volem una petita solució. No volem que ens arreglen mig carrer. Aquí s'ha de fer un projecte de remodelació per tota l'avinguda i per tots els veïns i per tots els comerciants sobretot, perquè sabem de molts que estan a punt de plegar perquè per les autopistes no hi va a comprar ningú.”

La idea ja l’ha manifestat en altres ocasions la Plataforma de l’Avinguda del Príncep d’Astúries i és la de canviar “aquesta autovia de cinc carrils”, com l’anomenen, per un carrer més humanitzat i pacificat al trànsit. Al plenari del districte de Sarrià – Sant Gervasi van entregar un avantprojecte a cada grup polític de l’Ajuntament demanant solucions concretes, com explica Maria Carme Bou, portaveu d’aquest col·lectiu. “Proposem pacificar el carrer. De cinc carrils passar a tres i eixamplar les voreres, regular-les. És a dir: fer l’enrajolat nou perquè les voreres, en no haver-se arreglat en 60 anys, estan molt desnivellades i molt deteriorades”.

Els veïns expliquen que la gent gran és qui més ho pateix. “Hi ha un desnivell molt important i aquí la gent de més edat cau moltíssim”, explica Montse Aiguaviva, veïna de l’avinguda del Príncep d’Astúries.

Entre els punts recollits a l’avantprojecte, la plataforma demana la instal·lació de bancs i cadires a l’avinguda, marquesines per a les parades del bus, la plantació de més arbrat i la substitució de l’enllumenat existent, en alguns casos molt pròxim als balcons. També proposen que se senyalitzin els llocs més singulars que hi ha als carrers dels voltants, com la Casa Vicens o l’IES Gal·la Placídia. Aquests veïns i comerciants denuncien que fa dècades que no s’ha fet cap inversió per millorar l’avinguda, a diferència del que ha ocorregut al carrer de Balmes, la ronda del General Mitre o l’avinguda Diagonal, i deixen clar que no volen solucions parcials.