MARIA DOLORES, veïna de Ciutat Meridiana “Con el ascensor este que cada día está igual. Un día bien y cuatro que no. Y no hay manera de que se pueda arreglar.” L’ascensor inclinat de Ciutat Meridiana es va inaugurar l’any 2007 com a alternativa a les escales i pendents, però des d’aleshores han estat moltes les incidències. S’hi han instal•lat dispositius antivandàlics i fa tres anys es va aturar el servei durant quatre mesos per enfortir el mecanisme. Però només estrenar-se ja es va trencar. Els veïns de Ciutat Meridiana ja s’han acostumat a les avaries constants. PRIMITIVO GARCÍA, veí de Ciutat Meridiana “Se estropea varias veces, tanto este como el de arriba. El porqué no lo sé, si es que lo maltratan o es que lo arreglan mal.” PERLA LIDOSO, veïna de Ciutat Meridiana “Hay días que se avería, hay días que va bien pero eso, cuando se avería te quedas y las personas nos quedamos así.” ÁNGELES LÁZARO, veïna de Ciutat Meridiana “El ascensor es una cosa muy buena si no fallara. Y claro, es un fracaso porque la gente viene con la compra confiada de que va el ascensor y claro, el ascensor no va, y son varias veces.” A més, els usuaris han demanat que es millori la ventilació de la cabina, especialment de cara als mesos d’altes temperatures.

L’ascensor inclinat de Ciutat Meridiana es va inaugurar el juliol de 2007 com a un sistema innovador a Barcelona, ja que es trobava entremig d’un funicular i un ascensor. Uneix els 32 metres de desnivell existents entre l’avinguda dels Rasos de Peguera i el carrer de les Agudes i, per tant, millora la mobilitat dels veïns d’un barri amb pendents. El problema és que l’ascensor, al qual els veïns anomenen popularment el “Papamòbil” no ha acabat mai de funcionar bé i ha registrat molts problemes i avaries.

L’any 2013, fins i tot es va aturar el servei durant quatre mesos a l’estiu per solucionar totes les incidències i enfortir el sistema, però el temps ha demostrat que encara no s’hi ha trobat una solució definitiva. Les incidències perduren i els veïns ja s’han acostumat a apropar-se a l’ascensor amb incertesa per comprovar si funciona o no. També es queixen de la poca ventilació que té, un fet que complica l’ús en els mesos d’estiu o quan hi dóna el  sol, però sobretot quan una incidència atrapa veïns dins la cabina.