La família de l’Albert Pérez és una de les 60 que participa voluntàriament en l’experiència de compostatge col·lectiu de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família. Reciclen les restes orgàniques domèstiques i, un cop per setmana, les porten al punt verd del barri. ALBERT PÉREZ, usuari de l’àrea de compost de la Sagrada Família “La veritat és que és molt fàcil. A l’orgànic hi tiro tot el que és restes orgàniques, fruita, verdura, excepte carn i peix.” És l’única diferència respecte del que habitualment llencem al contenidor d’orgànica. El residu s’aboca a la base de compostatge, on s’ha d’anar airejant i mesclant periòdicament. Triga mig any a convertir-se en adob. ALFONS LÓPEZ, responsable de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família “És un reciclatge quilòmetre zero perquè del mateix veí que viu a l’escala del davant ho porta al compostador i ho recupera en forma d’adob. Això és la manera de reciclar les restes orgàniques però al propi barri.” A més, els usuaris s’emporten una bossa d’adob que poden fer servir, per exemple, per fer créixer un petit hort a casa.

A la cantonada entre els carrers de Provença i Lepant, al barri de la Sagrada Família, hi ha un dels punts verds més actius de la ciutat. Té uns 60.000 usuaris i els més conscienciats participen en un projecte de compostatge. Creen adob amb procés natural de descomposició de la matèria orgànica.

Unes 60 famílies participen voluntàriament en el projecte de compostatge de l’Aula Ambiental de la Sagrada Família, ubicada al Punt Verd del barri. Porten setmanalment els residus orgànics a la base de compostatge que hi ha, on es converteixen en adob després d’un procés de mig any. Només s’han d’airejar i mesclar periòdicament. Es tracta, a més, d’una iniciativa sostenible, ja que aquesta manera de reciclar els residus permet estalviar, per exemple, els costos de transport.