El Josep Garrido és el tresorer de l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador. Amb les obres del parc de neteja aquesta entitat s’han quedat dos anys sense local i hauran de suspendre la revetlla de Sant Joan. Assegura que ara no hi ha prou espai com per fer la festa. Una diada que ja havien modificat a causa de la presència dels bombers, que queden a tocar d’on feien la foguera. JOSEP GARRIDO, tresorer de l’AV Parc de l’Escorxador “Sant Joan ja no es farà. Fins quan? Suposo dos anys, ens han dit, però és que els bombers també eren dos anys, portem 4 ja, eh? 4 anys portem.” Ell s’ho mira amb un cert escepticisme, diu que han demanat tenir un petit espai en algun dels equipaments del parc, però que no encaixen en cap. Tot i això, l’Ajuntament els ha cedit un espai per si s’han de reunir i un lloc de magatzem fins que disposin del local nou. JOSEP GARRIDO, tresorer de l’AV Parc de l’Escorxador “Ens van deixar un lloc als soterranis de la biblioteca. Què tenim? Tretze caixes amb tot de coses nostres. A banda de ser una entitat veïnal, fan activitats folklòriques i organitzen sardanes. Amb aquesta situació actual, l'associació i també altres entitats amb qui compartien local, han perdut un lloc per anar a assajar. JOSEP GARRIDO, tresorer de l’AV Parc de l’Escorxador “Vénen aquí, poden tocar. Ara actualment no sé on han anat. S’ha trencat, s’ha desfet, han escampat la boira.” El Josep Garrido, que ara tampoc no té on tocar l’acordió, amenitzarà les vetllades del cinema de barri que es farà a l’arbreda del parc Joan Miró els dimecres 6, 13 i 20 de juliol.

Quan falten pocs dies per a la revetlla de Sant Joan, l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador veu com no podrà celebrar-la, per la manca d’espai, dins del Parc de Joan Miró. A més, està previst que durant dos anys no tingui local on dur a terme les activitats, a causa de les obres de construcció del nou Parc de Neteja al subsòl del Parc de l’Escorxador.

Des que el 1979 es va enderrocar l’Escorxador General de Barcelona, l’Associació de Veïns del Parc de l’Escorxador s’ha allotjat a un espai situat al Parc de Joan Miró. Amb les obres que convertiran el subsòl del parc en un centre de neteja, però, l’ha hagut de deixar temporalment.

L’entitat agrupa una norantena de socis i organitza diverses activitats folklòriques -sobretot sardanes-, motiu pel qual els és complicat no disposar d’un local on poder reunir-se i guardar els materials. També lamenten que els resultarà impossible celebrar la revetlla de Sant Joan per la manca d’espai per fer-hi la foguera.

Durant els dos anys que es preveu que durin les obres del parc, l’Ajuntament els ha cedit un petit espai al soterrani de la Biblioteca Joan Miró. Segons el tresorer de l’entitat, Josep Garrido, no és suficient, ja que només els permet guardar 13 caixes. També ocupen una habitació del Centre Esportiu Joan Miró.

Amb tot, els veïns del Parc de l’Escorxador estan satisfets amb la futura ubicació de l’associació. Un cop acabi el redisseny de les instal·lacions municipals del parc, la nova seu serà més gran que l’actual -una mica per sobre dels 50 metres quadrats- i serà en un emplaçament més elevat.