Asseguren que tenen molt clares quines són les necessitats del carrer de Bailèn. L’associació de comerciants reclama millorar uns paviments que fa anys que no s’han arreglat i, sobretot, la il·luminació a les nits. A més, creuen que és necessari un pas de vianants en una zona complicada. ORIOL CARRIÓ, president de l’Associació de Comerciants del carrer Bailèn “Quan fem les botigues al carrer, tan aviat es fa fosc, perd molta vida i som els mateixos botiguers els qui hem d’enlluernar el carrer i donar-li aquest punt de vida. Una altra de les mancances que també trobem és un pas de vianants, justa aquí davant, a carrer de Bailèn amb Sant Antoni Maria Claret, que tots els veïns o molts veïns i gent gran sobretot creuen pel mig de la carretera.” Fa tres anys l’Associació de Comerciants del carrer de Bailèn va començar una nova etapa amb noves idees i gent jove. La idea és recuperar una zona que creuen que s’ha anat perdent. ORIOL CARRIÓ, president de l’Associació de Comerciants del carrer Bailèn “La nostra intenció és donar-li vida, sabem que és un punt interessant, sobretot de cara de la gent que passeja de Sagrada Família, puja cap a Gràcia, i creiem que l’entrada de Gràcia, que seria pròpiament el carrer de Bailèn, ostres, ens trobem una mica mancants.” L’associació ja ha traslladat les seves demandes a l’Ajuntament però, de moment, no hi ha hagut sort. Creuen que el fet de trobar-se entre dos barris, la Vila de Gràcia i el Camp d’en Grassot, dificuta la posada en marxa de millores. El seu següent pas serà una recollida de signatures, aprofitant la jornada de comerç al carrer del 7 de maig.

Al carrer de Bailèn, on una vorera és de la Vila de Gràcia i l’altra, del Camp d’en Grassot, fa pocs anys que se’n va renovar l’associació de comerciants amb l’objectiu d’aconseguir que la zona torni a omplir-se de vida. Els botiguers han observat diversos problemes urbanístics i reclamen que es millori l’enllumenat, es pinti un pas de vianants i es renovin les voreres.

Els comerciants del carrer de Bailèn troben prioritàries tres demandes concretes. La primera, que es canviï l’enllumenat del carrer, que es compon de només sis fanals en una travessia i que, a més, segons expliquen, fa un tipus de llum molt pobra. La poca il·luminació, sobretot en l’època en què es fa fosc aviat, dificulta donar vitalitat a la zona, a més de fer que resulti menys tranquil·la per passejar-hi. Durant la jornada de comerç al carrer de l’octubre, expliquen, els mateixos comerciants han d’il·luminar el carrer amb generadors llogats.

Una altra és que es posi un pas de vianants per creuar el carrer a l’altura de Sant Antoni Maria Claret. Molts veïns travessen pel mig de la carretera, fet que, segons l’associació, fa visible la necessitat d’un pas senyalitzat en aquest punt. Finalment, asseguren que fa anys que no es fa un arranjament complet a les voreres. Per això reclamen que s’arregli aquest paviment, on hi ha pedaços, desnivells o forats, que fan caure alguns veïns.

Fa tres anys, l’Associació de Comerciants del Carrer de Bailèn va començar una nova etapa amb noves idees i gent jove. Tenien ganes d’impulsar una zona que amb el temps havia perdut vida, sobretot des que l’obertura dels Cinemes Texas ha tornat a donar visibilitat al carrer. Han aconseguit ser més de seixanta comerços adherits i es troben immersos a solucionar els problemes d’infraestructures del carrer. El seu objectiu és que Bailèn es converteixi en una via d’entrada al districte, plena de vida.

De moment, l’Ajuntament no ha resolt les reclamacions dels comerciants, que seguiran presentant en futures reunions. Ara l’associació aprofitarà la jornada de botigues al carrer, el 7 de maig, per fer una recollida de signatures. Se centrarà en les dues demandes que creuen que són més factibles d’aconseguir, el pas de vianants a tocar del carrer de Sant Antoni Maria Claret i el canvi de fanals per uns altres de més lluminosos. No és la primera vegada que reivindiquen les mancances de Bailèn durant el dia del comerç al carrer: l’any passat ja van pintar un pas zebra per visibilitzar aquesta necessitat.