Fa dos anys que la Rosanna va traslladar el seu taller a aquest local d'un tranquil passatge del Poblenou. Avui, excepcionalment, treballarà amb la porta oberta. ROSANNA CASANO, artista decla rosanna siempre asoman la cabeza y hoy tienen licencia, es maravilloso L'objectiu de l'Open Day és aglutinar els espais de creació del Poblenou i donar-los a conèixer. decla Marta és una bona ocasió de conèixer què fan i passar el dia JORDI MIRAS, cap de premsa de Poblenou Urbandistrictdecla Jordi Mira organitzador La quarta edició de l'open Day també convida a fer un cafè al primer Independent Barcelona Coffee Festival. El certamen vol recuperar els orígens d'aquesta popular beguda. "Hi ha un nou moviment del cafè, gent que el compra e origen i el torra aquí, un cafè menys amarg" Molt a prop, a un solar del carrer d'Àlaba s'hi ha instal·lat l'Urban Festival, on la gastronomia conviu amb un tribut artístic a les persones que recullen ferralla urbana. L'Openday tanca aquesta quarta edició amb més d'un centenar d'activitats.

Galeries d’art, sales d’exposicions, estudis d’artistes, publicitat, espais gastronòmics, botigues, hotels i restaurants s’han unit per aquesta celebració que enguany celebra la quarta edició. Entre les novetats, una sessió de “life painting” durant la qual diversos artistes plàstics faran un mural de denúncia dels desallotjaments de drapaires de naus industrials del Poblenou.

Pel que fa a les novetats gastronòmiques, el Van Van Market presenta una àmplia oferta gastronòmica servida des de “food trucks”. Els amants del cafè també tenen una cita a la primera edició de l’Independent Barcelona Coffee Festival (IBCF), situat a l’Espai 88, on fins a les 20 h es pot degustar i aprendre curiositats sobre el cafè, així com conèixer el funcionament de les màquines de cafè i els mètodes de filtrat. El cafè és de franc, amb l’objectiu de divulgar-ne les especialitats: es pot escollir entre vuit varietats de cafès torrats diferents que van rotant cada hora en cada una de les quatre màquines que hi ha procedents de diferents punts d’Espanya, com Madrid o Valladolid. Un dels coorganitzadors de l’acte, Santi Garcia, ha explicat que el cafè és un producte molt ampli popularment conegut pel seu sabor amarg, tot i que no totes les varietats tenen aquest gust ja que presenta un ampli espectre aromàtic.

Però els que han atret més mirades avui al Poblenou han estat els estudis d’art i disseny del barri. Els artistes aprofiten l’oportunitat d’obrir les portes dels seus tallers a curiosos interessats per la pintura i la imatge. Rosana Casano, una de les pintores participants, explica que Poblenou és un barri molt tranquil per treballar, ja que no hi ha massa turisme i per això s’hi concentren tants artistes. Un dels artistes coneguts que ensenyava avui el seu estudi és Perico Pastor, un pintor, dibuixant i il·lustrador català que ha publicat moltes de les seves il·lustracions a mitjans internacionals, principalment de Nova York, com el New York Times. Avui ha creat una obra especial per al públic que visitava el seu estudi.

El Poblenou Urban District vol donar a conèixer nous comerços i empreses que han adoptat l’arquitectura fabril per crear-hi noves empreses destinades a l’art i la pintura. L’organització es planteja atraure visitants de tot arreu, no només de la zona de Poblenou, tot i que és en aquesta zona on s’ha generat aquest fenomen al voltant de l’art i la creativitat que no es dóna en altres parts de la ciutat.