Procés participatiu a la Sagrera. Durant dues setmanes els veïns i comerciants han pogut seleccionar quina és l'escultura que s'aixecarà a la plaça de l'Assemblea de Catalunya. Els sagrerencs han pogut veure les maquetes i triar la proposta que més els agrada. Totes dues han estat ideades per estudiants de l'Escola Llotja. ANTONIO GUTIÉRREZ, veí "Jo he agafat la d'Arrels, que té més connotació la història d'aquesta plaça." MARGARITA RIERA, veïna "Arrels. Aquesta idea de la terra enfons a dins i que no es pot destruir és la que m'ha fet votar per aquest projecte." L'escrutini ha donat un resultat molt ajustat. L'escultura Arrels s'ha endut pocs més de la meitat dels 224 vots. RAIMOND BLASI, regidor de Sant Andreu "És veritat, no és un èxit a nivell de participació, però jo crec que és un pas més endavant per posar en valor que hagi hagut aquesta possibilitat de fer un procés participatiu, un procés en el qual tothom i amb llibertat podia participar." Tres estudiants de quart curs de Dissenys d'Interiors de la Llotja són les autores d'aquest projecte que continua obert. Els veïns encara poden contribuir a definir les frases que hi haurà a l'escultura. CRISTINA NACHER, estudiant de Dissenys d'Interiors de l'Escola Llotja "L'escultura es diu Les Nostre Arrels perquè ens agradava molt aquesta connexió amb la terra, amb l'estima de la teva terra i vam dividir el concepte en quatre punts que era origen, resistència, unió i lluita i la vam situar a la font perquè a la font amb l'aigua manté vives les arrels." EVA OLIVERAS, estudiant de Dissenys d'Interiors de l'Escola Llotja "Vam decidir gravar uns missatges en baix relleu. Vam decidir que també donar-los el premi de poder participar en aquesta escultura i que siguin ells qui ens proposin frases i poder escollir les que siguin i poder-les gravar també en aquesta escultura perquè sigui també part seva." AINA MITJANS, estudiant de Dissenys d'Interiors de l'Escola Llotja "No ens esperàvem guanyar un concurs com aquest i poder fer una escultura en una plaça de Barcelona i és una cosa totalment diferent del que nosaltres acostumem a fer i això també per a nosaltres és interessant com a interioristes poder fer una escultura." Els propers mesos es podrà veure instal·lada aquí. L'escultura i la reurbanització de la plaça volen contribuir a dignificar la zona i recordar la història de Catalunya.

Un total de 224 sagrerencs han participat en la votació, en un barri on viuen 32.000 persones. Tot i que és un percentatge de participació molt baix (d’un 0,7%, sobre el total del bari) el regidor de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha destacat “la importància d’haver engegat un procés participatiu per triar el conjunt escultòric central de la plaça”.

El projecte guanyador porta per nom Arrels, i les seves creadores hi volen mostrar els pilars de l’Assemblea de Catalunya: origen, resistència, unió i lluita. Es tracta d’un procés obert, en què els veïns poden aportar frases que es gravaran a l’escultura. La reurbanització de la plaça s’acabarà el juny de 2014.