Els gossos no podran córrer lliurement per aquest solar del carrer del Priorat. El districte ha escoltat les queixes veïnals i ha decidit que la gran zona d'esbarjo per a gossos no s'ubicarà en aquest espai. Això sí, tot i que encara s'està treballant en el projecte, no es descarta instal·lar un pipicà, una mesura que tampoc no acaba d'agradar al veïnat de la zona. ROSER PRIETO, veïna del carrer del Priorat “No hi ha espai aquí perquè un pipicà vol dir derivar altres persones que puguin gaudir d'aquesta placeta com avis, que no poden venir, o nens. Tornarà a passar igual. Quedaran fora de l'àrea d'esbarjo, que és el que ha passat ara perquè els gossos han colonitzat l'espai. No és compatible, és molt petit això.” Un dels espais que tornen a estar sobre la taula per instal·lar la gran zona d'esbarjo per a gossos és el parc de l'Espanya Industrial, un lloc que el govern va descartar fa unes setmanes per les protestes veïnals. JESSICA CORTÉS, veïna “Para mi lo veo mejor aquí. Yo lo veo muy bien para que los perros tengan un espacio porque la gente se queja de que los tenemos sueltos. Los mios por ejemplo necesitan correr mucho.” A finals de juny, els veïns del carrer del Priorat coneixeran el projecte amb els canvis que es faran en aquest espai per dignificar-lo.

Els gossos no podran córrer lliurement pel solar del carrer del Priorat, tal com l’Ajuntament havia previst. L’oposició veïnal ha forçat el districte de Sants-Montjuïc a fer marxa enrere i a canviar la ubicació de la gran zona d’esbarjo que volia situar en aquest espai. Sobre la taula torna la possibilitat d’instal·lar-la al Parc de l’Espanya Industrial, un lloc que ja va descartar el govern per l’oposició d’alguns veïns, però que té el vistiplau de la majoria dels amos de gossos.

Aquest canvi d’opinió, però, no farà que els veïns de la zona s’oblidin dels gossos. Segons l’Ajuntament, actualment estan treballant en el projecte d’un espai mixt, que inclouria un pipicà i un altre espai que encara s’ha de decidir de forma conjunta amb els veïns de la zona. La previsió és que el projecte estigui enllestit a finals del mes de juny, data en què el districte té previst reunir-se amb els veïns per ensenyar-los la proposta.

Els veïns del carrer del Priorat, però, ja han mostrat la seva oposició a fer un pipicà a la zona, per petit que sigui. Asseguren que les pudors i les molèsties continuaran presents i demanen al consistori que descarti aquesta opció. Des del districte afirmen que el pressupost per tirar endavant aquest pla prové de l’àrea d’Ecologia Urbana, per tant, si l’oposició veïnal impedeix instal·lar-hi el pipicà no es descarta deixar el solar tal com està actualment.