El Govern aragonès ha negat que el pacte amb el govern de la Generalitat per ultimar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern 2030, en la qual el Comitè Olímpic Espanyol hi hauria participat com a mediador, estigui tancat. Aquest divendres s’ha filtrat que els dos executius han fet un repertiment de les seus dels comicis olímpics, però unes hores després, l’Aragó ha negat que hi hagi res confirmat.

Tal com ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat a l’ACN fonts del Govern, la Generalitat i l’executiu aragonès el pacte ha servit per repartir entre els dos territoris les diverses competicions. A Barcelona se celebrarien les proves d’hoquei gel, que acolliria el Palau Sant Jordi, i hi tindria lloc la cerimònia inaugural. Segons aquestes mateixes informacions, la de clausura es faria a Saragossa.

Més competicions a Catalunya

A Catalunya també se celebrarien les proves d’esquí de muntanya a Boí Taüll; esquí alpí, descens i eslàlom a La MolinaMasella, i “snow” i “freestyle” a Baqueira-Beret. A Aragó tindrien lloc les modalitats de biatló i esquí de fons.

Aquest matí, en unes jornades sobre els Jocs, organitzades pel PSC, el president del COE, Alejandro Blanco ja es mostrava segur que hi hauria acord entre les administracions per tirar endavant la candidatura dels Jocs.

Collboni celebra l’acord entre Catalunya i Aragó pels Jocs

El primer tinent d’alcaldeJaume Collboni, ha proclamat que vol els Jocs Olímpics “per Barcelona, ​​Catalunya, Aragó i Espanya”, i ha defensat que la marca Barcelona ha d’estar associada als valors de l’esport i de l’olimpisme. “Si jo hagués estat l’alcalde en aquests moments de la ciutat, us asseguro que estaria al capdavant d´aquesta candidatura”, ha garantit Collboni.

En la clausura de les la jornada sobre els JJ.OO. d’hivern organitzada per la Fundació Rafael Campalans, vinculada al PSC, Collboni ha explicat que han enviat les últimes hores la proposta definitiva perquè la ciutat aculli la Copa Amèrica de Vela del 2024: “Aquesta és la Barcelona que vull, la Barcelona que s’atreveix, que aposta, que es postula, que busca de nou l’espai que li correspon al món”.


Barcelona s’ha d’implicar als Jocs Olímpics d’Hivern?

Aragó no dona el pacte per tancat

El Govern d’Aragó, per la seva banda, ha assegurat en fer-se pública la notícia que “no hi ha acord tècnic” per a la candidatura conjunta amb Catalunya. En un comunicat, ha reiterat la seva “aposta decidida” pel projecte, però que “només donarà suport si és igual a igual.

L’executiu aragonès afirma a més a més, a data d’avui, “no hi ha cap garantia que la candidatura es plantegi en aquests termes” d’igualtat i afegeix que la desconfiança respecte a tots els altres interlocutors és “absoluta” . Adverteix, a més, que en cas de discrepància, Aragó plantejarà la seva pròpia alternativa.