L’Ajuntament ha aprovat el projecte definitiu per la reurbanització de la plaça de Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs. El projecte pretén reconfigurar la plaça per aconseguir un espai més accessible i agradable per als veïns. Per això està previst plantar-hi nous arbres que ajudaran a crear zones d’estada i d’ombra, així com jocs infantils i mobiliari urbà. Les obres tindran un pressupost de gairebé un milió d’euros. Està previst que comencin a mitjan març del 2017 i tindran una durada de quatre mesos.

La plaça de Joan Pelegrí del barri d’Hostafrancs, al districte de Sants-Montjuïc, es renovarà a partir del mes de març. L’Ajuntament ha aprovat definitivament el projecte de millores que permetrà reconfigurar la plaça per fer-la més accessible. La superfície diàfana deixarà enrere el seu aspecte buit actual i s’omplirà d’elements. Està previst que l’espai tingui una nova vegetació, que crearà zones d’estada i d’ombres. També s’hi col·locaran jocs infantils i mobiliari urbà per tal que els veïns puguin gaudir d’aquest nou espai.

Amb la voluntat de recordar la història de l’indret, on antigament hi havia una fàbrica metal·lúrgica, està previst instal·lar-hi una estructura metàl·lica que anirà del sud-est cap al nord de la plaça, que crearà un límit visual de la plaça. Aprofitant les obres també es repararan i modificaran les rampes i escales existents per tal de millorar-ne els accessos, així com l’enllumenat, que serà substituït per llums LED. Les obres, que estan valorades en 935.600,41 euros, duraran uns quatre mesos.