És la primera vegada que actua davant d'una càmera. El Federic García és una persona activa i molt alegre tot i que avui li ha tocat fer un paper molt diferent. FEDERIC GARCÍA, actor "Aquest espot es perquè hi hagi voluntaris joves per ajudar les persones grans i perquè les persones joves entenguin millor les persones grans o entenguin, en aquest cas, la soledat de les persones grans." L'espot s'està gravant aquests dies a diverses localitzacions de Navas, la Sagrera i el Congrés i els Indians. L'objectiu és captar voluntaris per al Projecte Comunitari Persones grans, grans persones-Radars. Aquest servei atén 44 persones però hi ha llista d'espera. Per això fa falta més ajuda. HELENA BIGAS, Projecte Comunitari Persones grans, grans persones - Radars "No fem un servei de cuidadors sinó que fem un servei d'atenció, de companyia, de parlar, de sortir a passeig. Que més o menys estem dues hores a la setmana i és voluntari." TRINIDAD RODRÍGUEZ, actriu i voluntària "Mi tarea ha sido de coordinadora de poder captar de personas que necesitan ayuda, distracción. Entonces, mirar que estén bien, que no tengan problemas, y cuando han tenido problemas entonces hemos tenido que intervenir para solucionarlos." Des que es va posar en marxa aquest projecte comunitari fa set anys, el servei ha atès prop de 200 usuaris. El resultat de l'espot es podrà veure a les xarxes socials d'aquí a unes setmanes.

Dos veïns molt actius de la zona són els protagonistes de l’anunci per promocionar el projecte Persones grans, grans persones. En aquest cas representen persones grans que viuen en solitud sense companyia ni involucrades en cap activitat social.

La gravació de l’anunci, realitzat pel projecte audiovisual de l’Espai Jove Garcilaso, parteix d’una proposta de les entitats del territori que col·laboren en el projecte perquè hi ha una mancança de voluntaris per atendre les persones que ho necessiten. Des de l’inici del projecte, fa set anys, han detectat unes 180 persones grans en situació de vulnerabilitat i, avui en dia, hi ha 44 persones que tenen l’acompanyament d’algun voluntari de les entitats. L’espot, gravat íntegrament al territori, vol animar a compartir moments amb les persones grans i aprendre del seu bagatge vivencial a través del voluntariat.

En el projecte Persones grans, grans persones – Radars hi estan involucrades entitats, associacions, serveis i voluntaris.