Aquest establiment no pot canviar els mobles o tocar una rajola sense permís. És l’Antic Herbolari Llobet, l’únic comerç de Gràcia que gaudirà del nivell de conservació integral. ÁLVARO PALACIOS, Antic Herbolari Llobet “Abans que hi hagués la llei volia canviar el terra, volia posar-lo igual, perquè volia conservar, si una cosa funciona millor no canviar-la. M’han enviat un certificat dient que no es pot tocar res i que et donen subvencions, si es vol fer alguna reforma, s’ha d’avisar i ja està.” Per aquest taulell s’han venut herbes i remeis naturals durant 160 anys. La botiga s’ha convertit en un clàssic de la vila. L’Álvaro Palacios va arribar per casualitat al negoci i va aprendre’n tots els secrets amb el senyor Llobet, que a més de conèixer les herbes tenia esperit artístic. ÁLVARO PALACIOS, Antic Herbolari Llobet “Tenia molta fama, perquè organitzava jocs florals, feia reunions artístiques, venien artistes, pintors, tenia una certa fama també de moviment artístic. Molta gent s’enrecorda de la botiga, perquè a la porta hi havia sangoneres, el senyor Llobet passava posant sangoneres, la sangonera té un efecte anticoagulant, una mica semblant al cintrón.” L’herbolari conserva l’esperit de fa més d’un segle. Ara, amb aquesta nova protecció a l'establiment, s'asseguren que els mobles, l’aparador o el terra també perduraran.

Gràcia tindrà 11 establiments inclosos dins del catàleg d’establiments emblemàtics de la ciutat. Tot i això, només n’hi ha un que es considera de gran interès. És l’Antic Herbolari Llobet, a la travessera de Gràcia, un comerç amb més d’un segle i mig de vida que gaudirà del nivell de conservació integral.

Aquest nivell de protecció significa que les úniques actuacions permeses són per conservar-lo o per recuperar elements que s’hagin vist alterats. L’antic herbolari és considerat de gran interès perquè manté la majoria dels seus elements patrimonials, com el terra, el mobiliari o els aparadors, amb cent anys d’antiguitat, com a mínim.

L’herbolari de Gràcia va néixer l’any 1855 i ha mantingut el mateix esperit amb el pas del temps. El propietari actual, l’Álvaro Palacios, va arribar-hi per casualitat, però va aprendre amb el senyor Llobet i ara, encara té unes 400 herbes per vendre. Precisament, el senyor Llobet es va convertir en una persona molt coneguda al barri, ja que també era escultor i organitzava trobades d’intel·lectuals a la travessera de Gràcia, a més d’organitzar uns jocs florals.

També va ser un clàssic pels remeis naturals i per les sangoneres que tenia a l’aparador. Ara, ja no s’utilitzen i cada vegada hi ha més productes manufacturats, però al comerç encara es respira l’aroma del passat. Els mobles, l’aparador o el terra també perduraran a partir d’ara, amb aquesta nova protecció a l’establiment.